avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua

Am lucrat la o firma unde nu mi sa facut carte de munca si nu am semnat contract.Asta sa intamplat acum o luna de cand nu mai lucrez.Ce as putea face sa imi recuperez banii?
Cel mai recent răspuns: Bunea Ancuta , utilizator 09:08, 10 August 2009
Puteti preciza, ati lucrat o singura luna acolo si nu ati incasat banii sau ati lucrat mai mult si de o luna nu mai lucrati si nu ati incasat banii pe ultima luna?
Sa faceti o sesizare la ITM si sa solicitati plata drepturilor salariale!
Este clar ca daca mergeti la fostii patroni nu vor vrea sa va dea banii de buna voie!
B-)
V-ar trebui niste dovezi ca ati lucrat acolo,chiar si cererea de demisie inregistrata, ceva.... si apoi depuneti sesizare la ITM. Se poate si fara dovezi, dar apoi, sa nu spuna ca nu va cunoaste.....:O
Fara ajutorul itm nu vad o alta posibilitate.
Decat cea amiabila, bineinteles..........
Amiabila nu se poate fiindca este clar ca ii plateau pana acum salariul daca se vroia acest lucru!:)
Si unde nu exista vointa nu exista nici putinta!
Ultima modificare: Vineri, 7 August 2009
MIHAI GRIGORE, Avocat
Daca nu aveti dovezi "scrise" nici ITM-ul nu se va implica foarte tare...poate ca pe viitor veti sti cum sa procedati ca sa evitati astfel de situatii pagubitoare!
Un proces puteti initia cu foarte putine sanse de reusita si cu cheltuieli pe care cred/banuiesc ca in acest moment nu vi le permiteti.
Macar depuneti in scris o notificare/cerere catre fostul angajator prin care sa-i solicitati plata drepturilor cuvenite.Aveti grija macar sa luati un nr. de inregistrare pe cerere, apoi asteptati raspunsul, poate...poate... se intrezareste o raza de "speranta" cumva:(

Alte discuții în legătură

3 zile de munca silviu35 silviu35 AM lucrat 3 zile la o firma la negru fara contract de munca am facut copie de pe documentul unde am semnat pot sa imi recuperez cele 3 zile de munca daca ... (vezi toată discuția)
Munca la negru nesanctionata Julia_N Julia_N Buna ziua, Am fost chemata de o firma sa lucrez pentru ei. Mi-au zis sa duc copie dupa buletin si ultima diploma a studiilor, dar m-au tot amanat cu ... (vezi toată discuția)
O lamurire Stef12345 Stef12345 Am lucrat aproape 3 saptamani la o firma {grup7} ca merchandiser la carrefour, fiind platita pe zi cu 28 de lei, fiind o suma f mica pt cata munca depuneam,.Nu ... (vezi toată discuția)