avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... O lamurire
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

O lamurire

Am lucrat aproape 3 saptamani la o firma {grup7} ca merchandiser la carrefour, fiind platita pe zi cu 28 de lei, fiind o suma f mica pt cata munca depuneam,.Nu am semnat nici un act {decat cel de luare la cunostiinta regulile din magazin, un test}, mi sa spus ca deocamdata sunt in perioada de proba,{asta fara sa semnez vreun contract} decat prin vorbe si incredere. Din cauza unor probleme in familie am ales sa parasesc locul de munca. Nu am semnat nici un act ca am lucrat acele zile.
1.Vreau sa stiu daca e normal sa lucrezi in perioada de proba fara sa semnezi un contract?
2. Oare imi va da banii pe zilele in care am muncit? {mentionez ca nu am semnat nimik, sau sa fiu intrebata cate zile am lucrat}..eu am mers pe incredere.
3. Daca nu imi va da banii oare e bine sa ma duc la ITM? {consider ca am muncit la negru }si nu vreau sa incurajez aceasta munca.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:04, 10 Septembrie 2015
Daca nu ati semnat nici un contract este mai greu sa dovediti ceva la ITM,sigur ca, trebuia sa incheiati un contract de munca,daca nu va dau banii amenintati-i totusi cu sesizare la ITM,dar trebuie sa dovediti cu ceva cam ati lucrat acolo(martori,condica prezenta)
Depuneti sesizare la ITM in care mentionati toate aspectele legate de activitatea dvs. Mentionati sau atasati si eventuale dovezi ca ati lucrat la acesta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Munca la negru silviu35 silviu35 CU telefonul mobil daca fotografiezi un registru de intrare iesire si il scoti pe imprimanta si il anexsezi la ITM ca proba ca angajatorul nu a semnat contract ... (vezi toată discuția)
Buna ziua Bunea Ancuta Bunea Ancuta Am lucrat la o firma unde nu mi sa facut carte de munca si nu am semnat contract.Asta sa intamplat acum o luna de cand nu mai lucrez.Ce as putea face sa imi ... (vezi toată discuția)
Contract de munca desfacut fara stirea mea usersl usersl Am lucrat timp de 7 luni cu contract de munca pe perioada nederterminata la o firma. La finalul lunii mai ale acestui an mi s-a spus ca nu ma descurc pe postul ... (vezi toată discuția)