Buna ziua,am o problema pe care nu stiu cum sa o rezolv.Pe data de 8.06.2018 am fost la un interviu pentru un job.Un magazin dintr un mall.Raspunsul a fost afirmativ,pe loc,si managera mi a spus că a 2 zi sa ma prezint la munca dar ca contractul o sa mi l faca abia peste 1 saptamana ca doamna de la resurse umane este in concediu.Am acceptat si m am prezent a doua zi.Am stat si lucrat 8 ore,si am decis a 2 zi sa nu mai merg pentru ca mi se părea ceva dubii s pe acolo.si bănuiam că contractul nu o sa mi l faca deloc.Am luat legatura cu managera telefonic,i am spus că nu m ai vin si i am dat nr de cont al meu ca sa imi depună banii pt ziua lucrată. Prima dată a zis ca normal ar fi sa nu mai imi dea nimic,a 2 oara a spus că pe data de 5 .07.2018 o sa mi se depună banii Dar eu nu am primit nimic.Ea la telefon nu mai raspunde,pe whatssup m a blocat s au si a șterg contul.Ce pot face ca sa se faca dreptate mai ales ca este contra legii si codului muncii ce au făcut?în afara de reclamație la ITM?ce mai pot face?ca dovezi am doar poza cu programul care era pt 1 saptamana,poze,numele si nr de telefon al managerei magazinului.Am incercat sa caut pe net un nr de tel al unui reprezentant al firmei sau de la.resurse umane dar n am gasit nimic.Intrebarea mea este:sunt suficiente dovezi ca am.lucrat acolo?mentionez ca sunt si camere de luat vederi în acel magazin
Depuneti o sesizare scrisa la ITM, cu nr. de inregistrare/ data. Sesizarea se poate trimite prin posta cu confirmare de primire.
Puteti aduce martori care sa confirme prezenta dvs. la serviciu.
In mod normal ar trebui sa fi semnat o condica de prezenta.
Munca la negru este sanctionata de catre ITM , atat in dauna angajatorului cat si a salariatului respectiv.
La sesizarea catre ITM puteti atasati dovezi ale activitatii dvs la acel angajator.(poze, inscrisuri, eventual nume ale colegilor ).
Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.
Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.
Accident de munca
Leea91
Buna seara, doresc sa știu ce pot face în situația in care pe data de 18.11 am avut un accident de munca(entorsa), am anunțat fix in seara în care am ... (vezi toată discuția)