Partaj
Va rog sa ma care pot fi consecintele unui parta in cazul in care : in timpul casatoriei a fost cumparata o proprietate in regim de comunitate de bunuri. Reclamantul dovedeste ca achizitia a fost facuta integral cu banii lui ,iar paratul nu a avut absolut nici o sursa de venit pe timpul casatoriei. Ma intereseaza cat i-ar putea reveni paratului , sau daca i-ar reveni ceva
Inteleg prezumtia de 50% , dar nu se ia in considerare aportul fiecaruia ? mai ales ca aportul unei parti este zero neavand surse de venit sau posibilitati financiare pentru a contribui la cumpararea proprietatii
Dapix
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
La NOTAR se va împărți 50/50%, dar aveți posibilitatea să negociați procentul cu fosta soție.
Dumnevoastră ce procent sunteți dispus să-i dați fostei soții 40%, sau 30%`?
Oricum legea așa stabilește că tot ce se dobândește pe timpul căsătoriei este comun ambilor soți.
Dacă nu vă înțelegeți la împărțirea bunurilor, va trebui să apelați la instanța de judecată, și instanța poate dispune pentru fosta soție un procent mai redus, spre exemplu un 40%.
In lipsa unei ințelegeri amiabile, doar instanța de judecată va stabili dacă unei parți i se cuvin mai mult de 50% si celeilate mai putin. Oricum, eu unul nu am auzit de nicio situație în care instanța să dea un bun comun exclusiv unui soț. În orice caz, trebuie să vă înarmați cu răbdare si mai ales cu un avocat bun.
Depinde și din ce bunuri este compusa masa partajabila dacă este un singur bun,mai multe,dacă la celelalte bunuri partenerul a contribuit sau nu.etc.Daca faceți dovada contribuției exclusive sau majoritare la dobândirea bunului nu o sxa aveți probleme.Situatia Se analizează cu un av în funcție de circumstanțele spetei,partenerulcare nu a contribuit e femeie,a avut o contribuție în gospodărie,creștere copii,etcetc.