avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajatul contractual Popescu de la primaria X ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajatul contractual Popescu de la primaria X primeste preaviz ...

Angajatul contractual Popescu de la primaria X primeste preaviz de concediere de 20 de zile lucratoare. Face o cerere pentru efectuarea zilelor de concediu de odihna cuvenite care i se aproba cu mentiunea “Se aproba pana la expirarea preavizului” (numarul de zile de concediu fiind mai mare cu 4 zile). La expirarea celor 20 de zile de preaviz nu mai este emisa Decizia de concediere.
Intrebare:
Angajatul aflat in concediu trebuie sa fie anuntat in scris sau telefonic sa se prezinte la serviciu ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ioan6419 , utilizator 19:31, 12 Septembrie 2023
pentru ce sa se mai prezinte daca a expirat preavizul ???
Citez din raspunsul angajatorului:
“Indeplinirea atributiilor de serviciu, data fiind finalizarea procedurii ulterioare comunicarii dvs. a notificarii de preaviz de concediere individuala cu nr. 15190/24.04.2023, putea fi realizata incepand cu ziua imediat urmatoare expirarii termenului precizat de dvs. in solicitare, cel putin din proprie initiativa;”
Nu are nicio relevanta .. la terminarea preavizului c.i.m. inceteaza.
Multumesc pt. raspuns. In fapt c.i.m. nu a incetat, am fost pontat nemotivat 9 zile, apoi am mai lucrat 2 luni, am fost chemat in Comisia de Disciplina si mi s-a desfacut contractul de munca pentru absente nemotivate. Incredibil dar adevarat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz concediere din motive care nu tin de persoana salariatului daniela-claudia daniela-claudia Va rog sa-mi spuneti cum sa procedez cu un salariat care se afla in preaviz (20 zile) - concediere din motive care nu tin de persoana salariatului - tinand ... (vezi toată discuția)
Incetare cim pentru absente nemotivate mariamarineci mariamarineci Buna ziua, O angajata si-a dat demisia incepand cu 29.10.2015. Angajatorul i-a cerut sa stea in perioada de preaviz, dar acesta nu doreste. Cum procedez? Ii ... (vezi toată discuția)
Preaviz restructurare post anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti in cazul restructurarii unui post, preavizul este de 20 zile lucratoare, dar daca salariatul este de acord, cu semnatura ... (vezi toată discuția)