Angajatul contractual Popescu de la primaria X primeste preaviz de concediere de 20 de zile lucratoare. Face o cerere pentru efectuarea zilelor de concediu de odihna cuvenite care i se aproba cu mentiunea “Se aproba pana la expirarea preavizului” (numarul de zile de concediu fiind mai mare cu 4 zile). La expirarea celor 20 de zile de preaviz nu mai este emisa Decizia de concediere.
Intrebare:
Angajatul aflat in concediu trebuie sa fie anuntat in scris sau telefonic sa se prezinte la serviciu ?
Multumesc.
Citez din raspunsul angajatorului:
“Indeplinirea atributiilor de serviciu, data fiind finalizarea procedurii ulterioare comunicarii dvs. a notificarii de preaviz de concediere individuala cu nr. 15190/24.04.2023, putea fi realizata incepand cu ziua imediat urmatoare expirarii termenului precizat de dvs. in solicitare, cel putin din proprie initiativa;”
Multumesc pt. raspuns. In fapt c.i.m. nu a incetat, am fost pontat nemotivat 9 zile, apoi am mai lucrat 2 luni, am fost chemat in Comisia de Disciplina si mi s-a desfacut contractul de munca pentru absente nemotivate. Incredibil dar adevarat.