avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua, Am primit decizia de pensionare in ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua, Am primit decizia de pensionare in octombrie 2019.Mentionez ...

Buna ziua,
Am primit decizia de pensionare in octombrie 2019.Mentionez ca am lucrate 6 ani in grupa II de munca.Vreau sa intreb daca azi pot face o cerere de recalculare a pensiei pentru cei 6 ani de grupa,o recalculare potrivit prevederilor legale ce sunt in vigoare incepand cu data de 17 noiembrie 2019,(majorarea stagiului de cotizare prin acordarea unui spor la stagiul de cotizare de 3 luni pentru fiecare an intreg lucrat in grupa a II a de munca (anterior datei de 1 aprilie 2001), in conditiile in care persoana in cauza a lucrat cel putin 5 ani in aceste conditii;)
Idem pentru sotul cu 16 ani lucrati in grupa II de munca.
Multumesc,
Cu stima,
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 10:13, 13 Septembrie 2023
Daca ati lucrat in grupa de munca si ati depus la dosarul de pensionare documente doveditoare, la calcularea punctajului total obtinut, s-a avut in vedere si grupa de munca.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu.
da, binenteles,intrebam daca pot cere si primi o recalculare dupa prevederile aparute cu o luna dupa ce am primit decizia.....
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu puteti cere recalculare pe o lege ce nu era in vigoare la data deschiderii drepturilor.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Reducerea varstei stanadard de pensionare pe legea 215/2019 nu va poate ajuta cu nimic in cazul unei eventuale recalculari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalcularea pensiei actiune in instanta laurasuteu laurasuteu • Am gasit pe net urmatoare cerere: Subiect: Recalcularea pensiei - actiune in instanta Domnule ... (vezi toată discuția)
Punctajul suplimentar pentru activitatea lucrata in grupa ii de munca marjordy marjordy Am fost pensionar pe caz de boala incepand cu data de 16.03.1999, iar din data de 09.02.2010 sunt pensionar la limita de varsta. Spuneti-mi, va rog, daca ... (vezi toată discuția)
Majorarea pensiei persoanelor pensionate cu handicap care au lucrat in grupa i sau ii de munca victoria_paula victoria_paula Daca stie cineva de ce persoanelor cu handicat grav sau accentaut, pensionate in baza Legii 263/2010, li se ia in calculul punctajului si anii lucrati in ... (vezi toată discuția)