Va rog, pe viitor, sa folositi butonul "raspunde", nu sa deschideti noi discutii.
Revin cu amanunte privind situatia mea. Sunt pensionata din 01.03.2001, fiind persoana cu handicap accentuat preexistent calitatii de asigurat si in 2005, la recalcularea pensiei in baza Legii 78/2005, tinand cont de intreaga activitate, mi s-a considerat stagiu complet de cotizare de 15 ani (conform prevederilor Legii 19/2000.La acea data nu s-a tinut cont de anii lucrati in gr. I si II de munca.Legea 263/2010 prevede majorarea punctajului mediu pentru acesti ani. Eu am lucrat 17 ani in gr. a II-a de munca; cand m-am adresat Casei Judetene de Pensii, mi s-a spus ca mie nu mi se majoreaza punctajul mediu pentru acei ani lucrati in grupa a II-a de munca ( desi s-a contribuit cu procent mai mare la asigurarile sociale ). Celor care se pensioneaza acum si sunt in aceeasi situatie ca a mea, li se majoreaza punctajul.
Poate cineva sa-mi spuna motivul corect pentru care eu nu beneficiez de recalculare ?
Nu aveti dreptul sa primiti punctaj suplimentar datorita faptului ca pensia dvs. a fost recalculata in functie de un stagiu complet de cotizare de 15 ani.
Au primit acest punctaj persoanele ale caror pensii au fost determinate in functie de stagiul complet de cotizare prevazut in anexa 9 a Ordinului nr. 340/2001, respectiv in functie de data nasterii, sau in functie de stagiul complet de cotizare prevazut in anexa 3 a Legii nr. 19/2000. Puteti citi ceea ce am scris eu aici la art. 78^2 si art. 165^1 din Legea nr. 19/2000.