Daca stie cineva de ce persoanelor cu handicat grav sau accentaut, pensionate in baza Legii 263/2010, li se ia in calculul punctajului si anii lucrati in gr.I sau II de munca ( acolo unde este cazul ), iar persoanelor pensionate anterior acestei legi si avand aceeasi situatie, nu li se recalculeaza pentru anii lucrati in grupa de munca.
Raspunsul primit de la Casa de Pensii este ca eu m-am pensionat in baza OUG 102/1999 (act normativ abrogat la 01.04.2001 - prevederile lui, regasindu-de ca articole ale Legii nr.19/2000 ) si ca acest act normativ este considerat cu regim special - in motivare fac referire exact la art.169, alin.( 2 ) din Legea nr.263/2010. Concluzia este ca cei care sunt in situatia mea,dar pensionati doar cu o luna mai tarziu beneficiaza de majorarea punctajului mediu pentru anii lucrati in grupe de munca. Este discriminatoriu acest fapt. Textul din lege "acte cu caracter special " - acestea nefiind clar mentionate intr-o anexa - lasa loc de interpretare. Ce pot face ca sa aflu exact la ce acte se face referire in lege si cum se explica aceasta discriminare ?