avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1135 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Majorarea pensiei persoanelor pensionate cu handicap ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Majorarea pensiei persoanelor pensionate cu handicap care au lucrat in grupa I sau II de munca

Daca stie cineva de ce persoanelor cu handicat grav sau accentaut, pensionate in baza Legii 263/2010, li se ia in calculul punctajului si anii lucrati in gr.I sau II de munca ( acolo unde este cazul ), iar persoanelor pensionate anterior acestei legi si avand aceeasi situatie, nu li se recalculeaza pentru anii lucrati in grupa de munca.
Cel mai recent răspuns: victoria_paula , utilizator 14:07, 15 Mai 2012
Raspunsul primit de la Casa de Pensii este ca eu m-am pensionat in baza OUG 102/1999 (act normativ abrogat la 01.04.2001 - prevederile lui, regasindu-de ca articole ale Legii nr.19/2000 ) si ca acest act normativ este considerat cu regim special - in motivare fac referire exact la art.169, alin.( 2 ) din Legea nr.263/2010. Concluzia este ca cei care sunt in situatia mea,dar pensionati doar cu o luna mai tarziu beneficiaza de majorarea punctajului mediu pentru anii lucrati in grupe de munca. Este discriminatoriu acest fapt. Textul din lege "acte cu caracter special " - acestea nefiind clar mentionate intr-o anexa - lasa loc de interpretare. Ce pot face ca sa aflu exact la ce acte se face referire in lege si cum se explica aceasta discriminare ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aplicarea oug nr. 100/2008 Bocioc Bocioc Sunt pensionat la limita de varsta la data de 1.01.2005 in baza articolului 167^1 din legea nr 19/2000 .La stabilirea drepturilor de pensie s-a utlizat stagiul ... (vezi toată discuția)
Atacarea oug nr. 209/2008 in instanta maritud maritud am lucrat peste 32 de ani in cond. deosebite si speciale am iesit la pensie pt. limita de virsta la data de 20.12 2010 la 58 de ani datorita OUG ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie gr. 2, persoana cu handicap gr. ii marian19 marian19 Pensionat in anul 1998 pentru limita de varsta si vechime integrala, in baza cerificatului de handicap gr.II. Acest pensionar beneficiaza de recalcularea ... (vezi toată discuția)