avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general SRL in domeniul IT al carui administrator sunt
Discuție deschisă în Contabilitate în general

SRL in domeniul IT al carui administrator sunt

Buna ziua! Am un SRL in domeniul IT al carui administrator sunt, SRL incadrat IMM cu un salariat 1% impozit pe venit, si anul acesta va depasi cu putin 300000 lei venituri.Intrebarea mea este: as putea infiinta inca un SRL pe care sa transfer parte din contracte daca altcineva ar fi administrator ca sa reduc nivelul veniturilor primului SRL fara sa am probleme ? Astept cu nerabdare raspunsurile DVS.!
Ultima modificare: Marți, 12 Septembrie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: OpreaI , utilizator 11:43, 13 Septembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu as vedea de ce sa aveti probleme, mai ales ca la a doua companie este un alt administrator.

Doar sa tineti cont de condiţia referitoare la numărul maxim de trei microîntreprinderi la care asociaţii/acţionarii pot deţine peste 25% din valoarea/numărul titlurilor de participare sau al drepturilor de vot.

Totusi la orice tranzactie trebuie tinut cont si de prevederile art. 11. din Codului fiscal:

(1) La stabilirea sumei unui impozit, a unei taxe sau a unei contribuţii sociale obligatorii, autorităţile fiscale pot să nu ia în considerare o tranzacţie care nu are un scop economic, ajustând efectele fiscale ale acesteia, sau pot reîncadra forma unei tranzacţii/activităţi pentru a reflecta conţinutul economic al tranzacţiei/activităţii.

Organul fiscal este obligat să motiveze în fapt decizia de impunere emisă ca urmare a neluării în considerare a unei tranzacţii sau, după caz, ca urmare a reîncadrării formei unei tranzacţii, prin indicarea elementelor relevante în legătură cu scopul şi conţinutul tranzacţiei ce face obiectul neluării în considerare/reîncadrării, precum şi a tuturor mijloacelor de probă avute în vedere pentru aceasta.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Septembrie 2023
Ioan Petru Butariu, Contabil
Buna ziua. De ce ar fi nevoie ca in cazul celui de-al doilea SRL sa fie un alt administrator? Ce ar fi in neregula daca ar fi acelasi administrator ca in cazul primului SRL. Multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

vconceptv a scris:

Buna ziua. De ce ar fi nevoie ca in cazul celui de-al doilea SRL sa fie un alt administrator? Ce ar fi in neregula daca ar fi acelasi administrator ca in cazul primului SRL. Multumesc!


Nu este nimic in neregula, pot exista 2 sau mai multe companii cu aceiasi asociati si/sau administratori.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Septembrie 2023
Ioan Petru Butariu, Contabil
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contracte intre societati care au acelasi administrator ludeea ludeea Buna ziua, Ar putea exista impedimente din punct de vedere fiscal sau juridic ca intre doua societati comerciale care au acelasi administrator si aceiasi ... (vezi toată discuția)
Prestari servicii intre pfa si srl cu acelasi administrator razvan_dt razvan_dt Intreb cu riscul de a repeta topicul pe forum, dar se pare ca nu exista un raspuns concret :| Detin un PFA si sunt asociatul unic al unui SRL. Este legal ... (vezi toată discuția)
Imobil cedat spre folosință cu contract de comodat, închiriat ulterior de comodatar. se plătește impozit? garleanu garleanu O persoana fizica incheie contract de comodat cu propria societate comerciala pentru un apartament.Societatea respectiva inchiriaza apartamentul respectiv ... (vezi toată discuția)