avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Salutare, poate ma indruma cineva care a mai patit ca ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Salutare, poate ma indruma cineva care a mai patit ca mine sa ...

Salutare,poate ma indruma cineva care a mai patit ca mine sa stiu ce am de facut,in 2015 m-am mutat in uk,mi-am schimbat permisul din Ro in Uk,am stat aproape 2 ani in uk dupa care am plecat sofer pe comunitate in tot acest timp,acum cateva luni am venit in tara si la Oituz-Bacau am depasit pe linie continua,am avut permisul suspendat 60 de zile,am aflat ca se poate face cerere sa nu imi trimita permisul in uk sa sa mi- l dea mai repede fara a conduce pe teriotriu Romaniei cand era prea tarziu,aveam la dispositie 15 zile!
Au trecut cele 60 de zile de suspendare si daca tot am ramas in Ro am zis sa il schimb in cel romanesc.
Am fost la permise,mi-am facut dosarul pentru schimbarea permisului etc... trebuia sa ma astept doar o notificare din partea celor de la DVLA catre politia din Ro.
Notificarea a fost ca eu in primul am de zile am facut 6 puncte si mi-a fost anulat permisul,practic de la jumatea anului 2016 (estimativ) eu am condus cu permisul anulat fara sa stiu in toata europa,verificat in multe tari inclusiv Romania,permisul nu aparea anulat.
Ce este de facut?
Daca permisul era anulat in Uk o sa am dosar penal pentru conducere cu permis anulat in Romania?
Presupun ca au trimis notoficari la adresa care era pe permis insa cum nu mai stateam acolo nu am stiut,trebuiau sa imi trimita si in tara?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Sergiu612 , utilizator 12:54, 25 Aprilie 2024
Bună ziua! Este posibil să vi se întocmească dosar penal pentru conducere fără permis. Având în vedere faptul că dumneavoastră nu ați primit comunicarea cu anularea permisului de conducere, soluția ar trebui să fie una de clasare a dosarului. Oricum, dacă poliția se va sesiza pentru această faptă, veți avea o mulțime de drumuri de făcut și de explicații de dat. ( aveți dreptul de a nu da nicio declarație, dar în sitația dumneavoastă nu cred că este cea mai bună apărare) . Procedurile până la finalizarea dosarului ( dacă va fi clasare) pot dura chiar si mai bine de un an. In această perioadă, dumneavoastră nu aveți dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Dacă doriți să se rezolve mai repede și bine pentru dumneavoastră, ar trebui să angajați un avocat bun cu experiență în penal.
Salut , din cate am auzit nu mai poti conduce deoarece ai permisul revokat , trebuie sa faci scoala din nou in Ro , aviz psihologic , medical , cerere , cazier , taxa permis la posta si examenul in sine .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis anulat in anglia Nline2003 Nline2003 Buna ziua, ma numesc Muresan Catalin si m-am mutat in anglia acum 3 ani dupa ce mi-am luat permisul de conducere in romania, avand domiciliu in anglia a ... (vezi toată discuția)
Permis englezesc reținut de romania Sixsandu Sixsandu Bună ziua. În martie 2017 am fost prin băut la volan cu o alcolemie de 0.69. În acel moment aveam permis englezesc deoarece munca de acolo asa cerea și ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! in anul 2013 am avut un accident cu motocicleta, in ... Alexandru2021 Alexandru2021 Buna ziua! In anul 2013 am avut un accident cu motocicleta, in urma accidentului am stat in coma timp de 6 zile și mi sa întocmit dosar penal pentru ucidere ... (vezi toată discuția)