avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 995 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Buna ziua! este posibila rezilierea unui contract de ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Buna ziua! este posibila rezilierea unui contract de prestari ...

Buna ziua! este posibila rezilierea unui contract de prestari servicii intre 2 persoane juridice, contractul fiind proaspat incheiat? si daca da, in ce baza? implica niste costuri?
Cel mai recent răspuns: Laurențiu-Paul POP , Avocat 14:32, 19 Septembrie 2023
Depinde ce e trecut acolo în contract referitor la rezilierea anticipata.
Bună ziua,

Ieșirea dintr-un contract sau încetarea unui contract în condițiile în care nu există vreun motiv „vizibil” sau „evident” reprezintă o chestiune mai delicată.

În primul rând, trebuie văzut dacă este vorba de un contract pe durată determinată sau nedeterminată. Cel pe perioadă nedeterminată poate fi denunțat unilateral, fără prea mari probleme, ca urmare a faptului că nu poți fi „ținut” într-un contract în mod nelimitat.

În al doilea rând, trebuie o analiză amănunțită a contractului precum și a contextului în care a fost încheiat pentru a putea da un răspuns privind posibilitatea Dvs. de a ieși din contract, precum și costul ce-l presupune acest lucru.

Laurențiu-Paul POP
Ultima modificare: Marți, 19 Septembrie 2023
Laurențiu-Paul POP, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiderea unui contract de inchiriere cu forta majora Remyx21 Remyx21 Am un contract de inchiriere pe 5 ani facut in iulie . doresc sa inchid contractul pe motiv de forta majora amenintare razboi as dori sa relochez afacerea in ... (vezi toată discuția)
Renuntare preaviz merishor merishor Eu, firma, am incheiat un contract de prestari-servicii cu un PFA. Cealalta parte, PFA-ul, depune cerere de reziliere unilaterala cu preaviz. Pot eu sa renunt ... (vezi toată discuția)
Ctr de comodat pe perioada nelimitata? adela05 adela05 Se poate incheia un ctr de comodat pt sediu (la infiintarea unui SRL), pe perioada nelimitata? (vezi toată discuția)