avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Undeva la tara intr-o comuna am construit o casa fara ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Undeva la tara intr-o comuna am construit o casa fara autorizatie ...

Undeva la tara intr-o comuna am construit o casa fara autorizatie de construire. De la primarie am luat o amenda de 250 lei si mi s-a emis un certificat de urbanism (????) pentru CONSTRUIRE LOCUINTA- PUNERE IN LEGALITATE. ( Locunta era in totalitate construita si finisata ) Am luat toate avize conform CU si s-a impus o expertiza tehnica. Am facut documentatia cu proiectantul care a facut la mai multi cetateni ce au obtinut A.C. Am platit taxa de autorizatie, si am depus toate documentele la primarie pentru obtinerea autorizatiei de construire .( asta in luna iunie . Intre timp la primarie au venit un arhitect de la ACOR ( pensionar ... destul de ,, pretentios ,, si cu darul taraganarii lucurilor ) si a facut un contract cu primaria sa-i fie duse dosarele la verificat . Au dus dosarele si acesta in stilul caracteristic....... dupa trei-patru luni de la depunerea la primarie , ( cam prin septembrie ) a atasat niste biletele in care solicita o multime de completari gen Avizul de la societatea de salubritate din primarie nu este bun si trebuie schimbat, planurile de instalatii, ( schema modulara tablou electric), schema functionare cazan, etc. Proiectantul a zis ca nu este normal conform Legii 50 ca dupa 4 luni de la depunere ( deci nu este respectat art.7 din Legea 50 /1991 republicata) , sa i sa ceara completari. si solicita sa fie returnata documentatie cu adresa asa cum prevede legea. Proiectantul a discutat telefonic cu primarul si a propus ca locuintei sa i se dea certificat de edificare conform Legii 7/2020 dar acesta a spus ca de unde stie el ca locuinta a implinit 3 ani de la edificare. Mentionez ca in planul de amplasament si delimitare imobil vizat de OCPI la vremea cand l-am facut ( s-a implinit 3 ani ) are figurat punctat si specificat - locuinta existenta fara autorizatie de construire . Proiectantul sustine ca se incadreaza , mai ales ca exista si expertiza tehnica . Primarului i s-a indus de catre acelasi arhitect pensionar ca trebuie facuta o expertiza urbanistica ( de care nu a auzit nimeni pe aici ) dar proiectantul spune ca se respecta conditiile de urbanism ( POT, CUT, Regim Inaltime, retragere , etc ) Unde trebuie sa mai merg pentru a rezolva problema. Mentionez ca multi au obtinut autorizatiile de construire pana sa se ajunga la acest pensionar.

Alte discuții în legătură

Autorizatia de construire Andreea_Pamfile Andreea_Pamfile Am cumparat un teren de la primarie si am construit pe el fara nici un act. Care sunt etapele si actele necesare pt a obtine autorizatia de constructie? (vezi toată discuția)
Aprobare garaj marbostgms marbostgms Doresc ca in prelungirea casei (un perete comun) sa-mi construiesc un garaj. Va rog sa-mi spuneti de ce aprobari am nevoie, pentru a nu cadea in abatere, desi ... (vezi toată discuția)
Casa fara autorizatie de constructie cohmana cohmana Salut,soacra mea ne-a facut o donatie de 300 mp pe care se afla casa ei si inca o anexa in fata in care locuiam noi,in 2008 era teren extraviran si nu era cu ... (vezi toată discuția)