avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1995 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Buna ziua ! In calitate de parinte al unui copil de 6 ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Buna ziua ! In calitate de parinte al unui copil de 6 ani care ...

Buna ziua !

In calitate de parinte al unui copil de 6 ani care este in Clasa Pregatitoare ( Gura 0 ) intampinam o problema care mi se pare cel putin bizara, si fara nici o logica.

Accesul in institutie ne este ingradit de catre agentul de paza, practic trebuie sa lasam copii la poarta ( unde nu sunt preluati/supravegheati de nimeni ) acestia trebuie sa parcurca aproximatix 70m pana la intrarea in cladirea scolii. Ei invoca noua lege a educatiei si acest articol cel mai probabil.

(2) Accesul părinților/tutorilor/reprezentanților legali ai
beneficiarilor primari este permis în incinta unităților de
învățământ, în concordanță cu procedura de acces prevăzută
în regulamentul de organizare și funcționare al unității, dacă:
a) a fost solicitat/a fost programat pentru o discuție cu un
cadru didactic sau cu directorul/directorul adjunct al unității de
învățământ;
b) desfășoară activități în comun cu cadrele didactice;
c) depune o cerere/alt document la secretariatul unității de
învățământ;
d) participă la acțiuni organizate de părinți, aprobate de
conducerea unității de învățământ;
e) în alte situații speciale prevăzute de regulamentul de
organizare și funcționare al unității.

Insa ce mi se pare foarte ciudat este urmatorul lucru, in primul rand vorbim de copii mici, care ar trebui insotiti sau supravegheati de cineva pana la intrarea in incinta scolii. In al doilea rand ce mi se pare cel mai bizar este ca ne este ingradit accesul intr-o institutie publica ( pentru ca si scoala este o institutie publica ).

Nu suntem absurzi sa mergem pana in clasa cu ei, am zis doar pana la intrarea in cladire si tot acolo sa ii asteptam, lucru care nu perturba cu nimic actul educational.

Ce putem face in acest sens ?

Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: velicucristian , utilizator 09:53, 15 Septembrie 2023
Ce putem face in acest sens ?

Nimic., dar cereti explicatii directorului.
scoala e institutie publica , dar ca in oricare alta, nu va duceti la plimbare, ci cu un scop, sa rezolvati ceva.
Dvs va duceti pana la poarta sa va duceti copilul si mai departe, e raspunderea scolii, regula nu e numai pt dvs, iar copilasul poate parcurge singur cei 70m
Ultima modificare: Joi, 14 Septembrie 2023
gi-jane2, moderator
Nu a zis nimeni sa ne ducem la plimbare, am zis sa ca ne dorim ( nu doar eu ci majoritatea parintilor) sa ne putem lua copii de la usa acelei scoli, nu sa ii asteptam la gard, totusi traim in democratie de ceva timp :-) ! In fine multumesc pentru raspuns.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Democratia nu inseamna deloc - dar deloc - disparitia regulilor , dimpotriva . E cat se poate de firesc ca in curtea scolii sa nu aiba acces decat elevii , si asa e o imbulzeala mare , avand in vedere ca toti copiii ajung intr-un interval foarte scurt de timp . Ati fi mai mult decat fericit daca aceasta regula impiedica o persoana care nu are nici un fel de copil in acea scoala ( vreun dezaxat ) sa patrunda in cladire , pe la baile copiilor , prin vreun ungher intunecat ... Paznicul de la poarta chiar nu are cum sa recunoasca parintii tuturor copiilor . Iar scoala ii invata si asta , sa se descurce si singuri , sa fie independenti . Si - iata - incep prin a parcurge singuri 70 m ...
Ultima modificare: Joi, 14 Septembrie 2023
CHKa, utilizator
Adică este legal să nu ți se permită accesul într-o instituție publică ca cetățean al României? Există o lege specială în sensul acesta pentru școli? Există o lege care să nu permită accesul oricărui cetățean în orice instituție publică?

gi-jane2 a scris:

Ce putem face in acest sens ?

Nimic., dar cereti explicatii directorului.
scoala e institutie publica , dar ca in oricare alta, nu va duceti la plimbare, ci cu un scop, sa rezolvati ceva.
Dvs va duceti pana la poarta sa va duceti copilul si mai departe, e raspunderea scolii, regula nu e numai pt dvs, iar copilasul poate parcurge singur cei 70m

Ultima modificare: Joi, 14 Septembrie 2023
MrMakaveli, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Binenteles ca exista institutii publice unde nu are acces orice cetatean al Romaniei doar in virtutea acestei calitati ( de cetatean al tarii ) si e cat se poate de normal . Nu doar legile trebuiesc respectate , mai exista si alte acte normative : hotarari de guvern , ordonante , regulamente ... De pilda , o puscarie este tot o institutie publica , credeti ca ar fi normal sa aiba oricine acces acolo ? cu toate ca foarte probabil nu multi l-ar dori ... Sau intr-un spital ? sau intr-o cresa ? si chiar - in cazul de fata - intr-o scoala ? In orice institutie te duci ca ai treaba , eventual prezinti la intrare ce problema ai si esti indrumat unde ai de mers , nu faci turism prin cladire ...

Alte discuții în legătură

Buna seara. am o situație care de câteva zile ma consuma efectiv ... Alina Bîgiu Alina Bîgiu Buna seara. Am o situație care de câteva zile ma consuma efectiv de toată energia. Va scriu ca sa o pot lămurii măcar pentru mine . Si pentru a putea face ... (vezi toată discuția)
Nu imi pot vizita la scoala fata ContSters290573 ContSters290573 Buna ziua Vreau sa va intreb daca este legal si normal ca invatatoarea de la clasa I si directorul scolii generale sa nu imi permita accesul in scoala in ... (vezi toată discuția)
Refuz a duce copilul la scoala in conditii improprii mihai lupu mihai lupu Buna ziua, Copilul meu impreuna cu clasa lor au fost mutati intr-o sala de biblioteca la scoala unde stau foarte ingramaditi(culoarele intre banci au maxim ... (vezi toată discuția)