avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Buna ziua. Am depus dosarul de inscriere in clasa ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Buna ziua. Am depus dosarul de inscriere in clasa pregatitoare ...

Buna ziua. Am depus dosarul de inscriere in clasa pregatitoare la scoala de care apartinem in luna august. Totusi nu a fost primit pe motiv ca nu sunt locuri. Sora lui a fost primita la gradinita in aceasi incinta. Mai pot face ceva sa fie primit si el? Este legal sa ni fie primit chiar daca aprtinem de ea?
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 22:10, 6 Septembrie 2024
Buna ziua

conform Ordinului privind aprobarea Metodologiei de înscriere a copiilor în învățământul primar și a Calendarului înscrierii în învățământul primar pentru anul școlar 2024—2025

Art. 9. —
(1) Toți copiii ai căror părinți solicită înscrierea în clasa pregătitoare la școala de circumscripție sunt înmatriculați la unitatea de învățământ solicitată.

Deci daca copilul are 6 ani impliniti scoala de circumscripție nu va poate refuza inmatricularea.

Verificati lista circumscriptiilor scolare din localitatea dvs. Pentru Bucuresti de exemplu: [ link extern ]

In cele din urma, multe se rezolva vorbind direct cu directorul/directoarea...
Da. Baiatul are 7 ani impliniti. Raspunsul lor este ca au fost foarte multi copii inscrisi si nu mai sunt locuri. 6 clasa de pregatitoare 3 in incinta si 3 la alta incinta. Si nu mai primesc chiar daca aprtinem de ea.
Buna ziua

faceti va rog o adresa scrisa catre director in care sa ii reamintiti ca este obligatorie inmatricularea copilului in scoala de circumscriptie. Eventual puteti sa mentionati si Art 9 din metodologia de inscriere.

daca nu gasiti intelegere, adresati-va inspectoratului scolar din judetul dvs.

totusi, asigurati-va ca intr-adevar domiciliul dvs este asociat circumscriptiei scolare respective pentru ca imi este greu sa cred ca refuza inmatricularea unui copil din circumscriptia respectiva.
Buna ziua! Da chiar apartinem de aceasta scoala. Chiar directoarea in fata mea a citit ca este strada pe care locuiesc in intregime. Dar ea zice ca nu sunt locuri si nu are ce sa imi faca. Are doar un numar limitat si ea nu nai doreste sa primeasca pt ca nu are loc in scoala ea mutand deja 3 clase la alta scoala.
Buna ziua

Atunci singura varianta este sa va adresati, in scris, inspectoratului scolar.

Nu poate directoarea sa decida daca primeste sau nu un copil din circumscriptie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscriere scoala clasa 0 liv123 liv123 Buna ziua, ce procedura as putea urma in urmatoarea situatie: pentru inscrierea in clasa 0,trebuie ca domiciliu sa fie in apropierea scolii ... (vezi toată discuția)
Inscrierea copiilor in clasa pregatitoare 2019 2020 Pesterau_mihaela Pesterau_mihaela Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu o lamurire in ceea ce priveste inscrierea copiilor la scoala de circumscriptie. Practic mi-am inscris copilul in clasa ... (vezi toată discuția)
Violenta in scoala. ce masuri pot fi luate in cazul unui elev violent? danutzik danutzik Buna ziua ! Copilul meu a fost batut in scoala ,in timpul unei pauze ,de un altul de la alta clasa ,acesta din urma este cunoscut in scoala ca un \\"copil ... (vezi toată discuția)