avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1085 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Detin un cabinet stomatologie - cmi; doresc sa ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Detin un cabinet stomatologie - cmi; doresc sa calculez cifra de afaceri

Buna seara. Detin un cabinet stomatologie - cmi si doresc sa stiu cum calculez corect cifra de afaceri pentru a stii daca trebuie sa ma inregistrez ca platitor de tva. Conform registrului incasarile mele ( prin banca si cu numerar) au ajuns la 280000 leí iar facturi emise am doar doua in valoare de 5000. Am mentionat acest lucru pt ca am citit ca plafonul pentru incadrarea ca platitor de tva se stabileste pe baza facturilor emise si nu pe baza registrului de incasari si plati deci inteleg ca nu ar trebui sa tin cont de incasari CI doar de veniturile facturate. Daca ma puteti ajuta va rog cu un raspuns clar pentru a stii daca trebuie sa solicit Sau nu inregistrarea ca platitor de tva. Multumesc anticipat
Ultima modificare: Joi, 14 Septembrie 2023
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Cabinet individual stomatologic elicoidal elicoidal la 31.12.2011 CMI a depasit cifra de afaceri de 35000 euro devine platitor de tva? sau este scutit indiferent de cifra de afaceri? mentionez ca de la ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri contabilitate cmi nicoleta_gheorghe nicoleta_gheorghe Buna ziua, am infiintat de curand un CMI stomatologie, neplatitor de TVA si am cateva nalamuriri, daca ma poate ajuta cineva : 1.activitatea se ... (vezi toată discuția)
Cifra de afaceri pentru activitati liberale(expert) pentru plafonul de 220.000 lucaliviu1965 lucaliviu1965 Cum se stabileste cifra de afaceri pentru activitati liberale(expert) pentru plafonul de 220.000: 1) dupa sumele facturate, chiar daca nu sunt incasate? 2) ... (vezi toată discuția)