avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Extrasul multilingv e acceptat fără apostilă??Bună ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Extrasul multilingv e acceptat fără apostilă??Bună seara, Am depus astăzi documentele pentru a cere cetățenie ...

Bună seara,
Am depus astăzi documentele pentru a cere cetățenie portugheză, iar unul din documentele necesare era certificatul de naștere. Eu având deja extrasul multilingv al acestuia, am ales să îl depun pe acesta pentru a economisi banii cu traducerea (aveam și certificatul de naștere apostolat). Deși Portugalia a semnat încă din 1976 convenția de la Viena privind eliberarea certificatului multilingv, funcționarele care îmi primeau actele au susținut sus și tare că trebuie să fie legalizat. Eu din ce m-am informat, aceste extrase nu au nevoie nici de apostilă, nici de traducere. Am dreptate? Mi-au acceptat dosarul, dar mi-au dat să semnez că am fost avizată de necesitatea legalizării extrasului .
Vă mulțumesc

Alte discuții în legătură

Certificat nastere plurilingv danyel4269 danyel4269 Buna seara.Daca un certificat de nastere este plurilingue mai trebuie tradus sau apostilat pentru a face transcrierea in registrul civil romanesc?In ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere pentru casatorie andutza12 andutza12 Buna seara. M am casatorit de curand cu un spaniol si cand trebuia sa ne faca cartea de familie le am zis ca e gresit numele ....a fost o confuzie din partea ... (vezi toată discuția)
Legea care prevede cã actele de stare civila vor fi recunoscute de alte state fãrã a fi necesarã apostila a fost promulgatã, urmeazã publicarea în m.o. Laura Ciobeica Laura Ciobeica Legea care prevede ca actele de stare civila vor fi recunoscute de alte state fara a fi necesara apostila a fost promulgata de presedintele Romaniei, Traian ... (vezi toată discuția)