avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 336 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Declaratie vamala de import Buna ziua, In cazul ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Declaratie vamala de import Buna ziua, In cazul importului de ...

Declaratie vamala de import

Buna ziua,
In cazul importului de produse din China sau oricare alt spatiu din afara UE stiu ca este necesar pt persoanele juridice de declaratia vamala de import.
Vroiam daca se poate sa imi clarifice cineva urmatoarele aspecte( Lista de taxe vamale pe valoarea pachetului:

Bunuri primite de catre persoane particulare ca urmare a comenzilor facute prin Internet, corespondenta, telefon sau telechat, a caror valoare globala nu depaseste 10 EUR/trimitere sunt scutite de la plata taxelor vamale si a TVA.
Se platesc taxe vamale daca valoarea globala a bunurilor depaseste 150 EUR
Se plateste TVA pentru bunurile a caror valoare globala depaseste 10 EUR pentru comenzile facute prin Internet, corespondenta, telefon sau telechat, si 45 EUR in cazul bunurilor fara caracter comercial (cadouri) intre persoane fizice.) sunt valabile doar pt persoane fizice sau si pt cele juridice? Adica poti importa produse pe firma din afara UE fara sa ai declaratie vamala de import pentru valoarea comenzii sub 150 euro?

Multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Taxe (vamale,tva, etc) pentru cumparaturi online de pe siteuri din sua lawfull lawfull Buna Stie cineva care sunt actele normative aplicabile in cazul cumpararii de bunuri din magazine online aflate in SUA ? Va rog doar cineva care chiar ... (vezi toată discuția)
Tva si taxe vamale legale sau abuzive? raluca_baltatanu raluca_baltatanu Buna ziua! Numele meu este Raluca, iar in randurile de mai jos va voi prezenta o speta des intalnita, insa niciodata explicata de cineva specializat si ... (vezi toată discuția)
Evitarea taxelor vamale si a tva-ului pt importurile din china MirelaRotarescu MirelaRotarescu Buna ziua! 1. Urmarind pe forum discutia privind plata de taxe vamale si TVA pentru comenzile online provenind din China, sa inteleg ca pentru a evita orice ... (vezi toată discuția)