avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Taxe (vamale,TVA, etc) pentru cumparaturi online de pe ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Taxe (vamale,TVA, etc) pentru cumparaturi online de pe siteuri din SUA

Buna

Stie cineva care sunt actele normative aplicabile in cazul cumpararii de bunuri din magazine online aflate in SUA ?
Va rog doar cineva care chiar stie, deoarece e plin netul de informatii contradictorii sau bazate pe legi abrograte
Ma intereseaza in speacial cazurile de scutire de taxe
Este adevarat ca potrivit art 141 Cod Fiscal bunurile cumparate din strainatate in scop personal sunt scutite de TVA ?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: alexandra08 , utilizator 10:46, 6 Septembrie 2010
Regulamentul (CEE) nr. 1186/2009 al Consiliului din 16 noiembrie 2009 de instituire a unui regim comunitar de scutiri de taxe vamale

Bunuri expediate către persoane particulare ca urmare a comenzilor făcute prin Internet, corespondenţă, telefon sau telechat.
-colet primit ca urmare a unei comenzi efectuată prin Internet, corespondenţă, telefon sau telechat, eliberarea bunurilor se poate face cu scutire de la plata taxelor vamale numai dacă valoarea globală a bunurilor nu depăşeşte valoarea de 150 EURO.

În situaţia în care valoarea globală a bunurilor depăşeşte valoarea de 150 EURO eliberarea acestora se poate face numai cu achitarea taxelor vamale.

Bunurile primite ca urmare a unei comenzi efectuată prin Internet, corespondenţă, telefon sau telechat, pot fi eliberate cu scutire de la plata TVA-ului, numai dacă valoarea globală a bunurilor nu depăşeşte valoarea de 10 EURO/trimitere.
ATENŢIE!
· Taxele vamale se datorează numai în situaţia în care mărfurile comandate de dvs. provin din afara Comunităţii Europene.
· Nu se acordă scutiri de la plata taxelor vamale, TVA şi accize pentru următoarele categorii de bunuri:
a) produse alcoolice;
b) parfumuri şi ape de toaletă;
c) tutun şi produse din tutun.

Valoarea în vamă la care se aplică taxele vamale este preţul efectiv plătit pentru achiziţionarea bunurilor, care rezultă din preţurile înscrise în facturi sau alte documente fiscale echivalente.

Daca faceti comanda in numele unei firme , nu mai este valabil ce am spus mai sus
Art 141 de care ati amintit se refera la scutirrile de tva pentru operatiuni in interiorul tarii .
Va multumesc pentru raspuns
De fapt, o intreaga comunitate de cumparatori pe net va multumeste
Am postat deja mai multe linkuri catre aceasta pagina
In cazul in care se face o "donatie"(factura se trimitre prin plic, iar valoare produsul este declarata 0 sau ca donatie), respectivului produs tot i se aplica TVA?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie tigari din import pentruu consum propriu MihaiDG MihaiDG Vreau sa comand de pe un site strain un cartus de tigari pentru consum propriu. V trebui sa platesc alte txe statului Roman? Accize, tva.... (vezi toată discuția)
Declaratie vamala de import buna ziua, in cazul importului de ... Roxana071989 Roxana071989 Declaratie vamala de import Buna ziua, In cazul importului de produse din China sau oricare alt spatiu din afara UE stiu ca este necesar pt persoanele ... (vezi toată discuția)
Tva si taxe vamale legale sau abuzive? raluca_baltatanu raluca_baltatanu Buna ziua! Numele meu este Raluca, iar in randurile de mai jos va voi prezenta o speta des intalnita, insa niciodata explicata de cineva specializat si ... (vezi toată discuția)