avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună seara!Am fost diagnosticata cu carcinom mamar ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună seara!Am fost diagnosticata cu carcinom mamar grad 3a..Am ...

Bună seara!Am fost diagnosticata cu carcinom mamar grad 3a..Am depus actele pentru încadrarea în grad de handicap la DGASPC Constanța în data de 31 .05 primind răspuns de la aceștia în luna iulie cum ca nu m-as încadra.Vreau sa menționez ca în alte județe s-a dat fără probleme în baza legii 263/2010,art.1b.Cum ar trebui sa procedez?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 15:00, 16 Septembrie 2023
Legea 263/2010 este Legea Pensiilor , nu puteti fi incadrat pe baza ei in grad de handicap , iar art 1 din aceasta lege NU are litera b ( nu are nici o litera , de altfel ) . DGASPC aplica Legea 448/2006 , care prevede protectia si drepturile persoanelor cu dizabilitati . Decizia de respingere se contesta la Comisia superioara de evaluare a persoanelor adulte cu handicap in termen de 30 zile calendaristice de la comunicare . Pare ca ati iesit din termen ( depinde si cand ati primit-o ) ...
Va mulțumesc frumos pentru răspuns.

CHKa a scris:

Legea 263/2010 este Legea Pensiilor , nu puteti fi incadrat pe baza ei in grad de handicap , iar art 1 din aceasta lege NU are litera b ( nu are nici o litera , de altfel ) . DGASPC aplica Legea 448/2006 , care prevede protectia si drepturile persoanelor cu dizabilitati . Decizia de respingere se contesta la Comisia superioara de evaluare a persoanelor adulte cu handicap in termen de 30 zile calendaristice de la comunicare . Pare ca ati iesit din termen ( depinde si cand ati primit-o ) ...

Detalii incadrare in grad de invaliditate, aici:
[ link extern ]
[ link extern ]
Detalii incadrare in grad de handicap, aici:
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Începând cu 1 ianuarie 2024 cât va fi plata pentru o persoană ... nitulescugabrielasimona nitulescugabrielasimona Începând cu 1 ianuarie 2024 cât va fi plata pentru o persoană cu handicap cu însoțitor? Mulțumesc frumos. (vezi toată discuția)
Indemnizatie sau grad de handicap ? mistersan20 mistersan20 SALUTARE , diagnositcat cu cataracta inca de la nastere, am fost operat de 3 ori la 11 luni 4 ani si 5 ani.... Acum am 20 ani, cu un ochi nu vad deloc iar ... (vezi toată discuția)
Am 20 de ani si sunt bolnav de tbc, ce drepturi am? pensie, ajutor social etc nicopuscasu nicopuscasu Buna ziua, am 20 ani neimpliniti si am fost diagnosticat cu TBC, forma MDR( multidrog rezistenta). In prezent sunt internat la Marius Nasta, Sectia ... (vezi toată discuția)