avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 967 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Student-abandonat de tata, bursa sociala
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Student-abandonat de tata, bursa sociala

Am 20 de ani, sunt studenta la medicina in anul 3. Parintii mei sunt despartiti in fapt. Tatal meu a parasit familia si domiciliul din luna martie 2023. Cand a parasit domiciliul nu era angajat nicaieri. Legal, am dreptul la bursa sociala. Pentru a obtine aceasta bursa sociala am nevoie de copie de pe buletin si documente de venit din partea ambilor parinti. Cu mama mea nu am niciun fel de problema in a obtine aceste documente. Pe tatal meu am incercat sa il contactez pentru a-l ruga sa imi aduca copia de pe buletin, adeverinta de salariu si adeverinta de venit de la ANAF si refuza sistematic sa imi raspunda la telefon. Nu stiu unde locuieste, nici unde sau daca lucreaza. La ce autoritati trebuie sa ma adresez ca sa rezolv situatia, sa obtin aceste hartii? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Avocat Neagu Elena , Avocat 14:27, 17 Septembrie 2023
Legal, aveti dreptul la întreținere și din partea tatălui dvs, pana la vârsta de 26 de ani.
Puteți formula in instanta o cerere privind obligarea acestuia la plata pensiei de întreținere. În cadrul procesului, tatal va fi obligat sa depună adeverință de venituri iar daca nu depune, instanta poate face verificări la ANAF și ITM privind veniturile acestuia.
Aceste adeverințe, din cadrul procesului, puteți sa le folosiți și la dosarul pentru bursa sociala.
Chiar dacă tatal nu lucrează, tot va fi obligat de lege sa va dea o pensie de întreținere lunara calculata la valoarea salariului minim pe economie.
La fel de important este ca și mama sa promoveze acțiune de divorț și partaj pentru ca exista riscul ca tatal sa facă împrumuturi la bănci sau alte instituții financiare de creditare, sa nu le mai achite, iar acestea sa scoată la executare silita imobilul comun pe care îl are cu mama dvs.
Contactați împreună cu mama un avocat și incercati sa rezolvați situația juridica deoarece puteți avea probleme și mai mari din cauza tatălui dvs, decât cele care sunt acum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! prietena mea este studentă, la fel ca si mine si ... Ov_idiu Ov_idiu Bună ziua! Prietena mea este studentă, la fel ca si mine si suntem impreuna de 1 an si jumatate. De un an relația dintre ea si familia ei nu este deloc ... (vezi toată discuția)
Bursa sociala sergiu2011 sergiu2011 Salut, Vin la voi cu niste nelamuriri care imi dau mari batai de cap.Imi pun speranta ca o sa imi dati un sfat bun si ca o sa ma puteti ajutati. ... (vezi toată discuția)
Am dreptul la o pensie alimentara? alynna30 alynna30 Buna!Am si eu o intrebare care doar un specialist m-ar putea ajuta.Tatal meu a parasit domiciliul in 2005 cand dupa cateva luni a bagat la divort avand o ... (vezi toată discuția)