avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... prenatal pentru tata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

prenatal pentru tata

o sa devin mama inurand si nu lucrez ne am gandit eu si sotul meu ca ar putea intra el in prenatal dat fiind faptul ca el lucreaza de 5 ani .Intrebarea mea este pote tata sa intre in prenatal daca mama nu lucreaza ???? multumec#-o
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 20:59, 31 Ianuarie 2010
Nu, concediul de maternitate se acorda numai femeii salariate, dar ar putea intra in concediu pentru cresterea copilului
Tatal nu poate intra in concediu de maternitate (!?) dar poate intra in concediul pentru cresterea copilului (CCC) pana la varsta de 2 ani, imediat, a doua zi dupa nasterea acestuia.
in concediu pentru cresterea copilului mai ia 80% din salariu daca mqama nu lucreaza ???
1. Nu inteleg intrebarea dvs.!
2. Sotul beneficiaza de o indemnizatie de 800 lei pe luna sau de 85% din media salariilor sale pe 12 luni (dar nu mai mult de 4.000 lei).
Sotul poate beneficia si de salariul bonus pentru nastere daca mama nu lucreaza.

Alte discuții în legătură

Concediu maternitate pentru jumatate de norma? serbucornel serbucornel sunt angajat in sistemul bugetar cu jumatate de norma.....sotia mea a ramas insarcinata....este posibil sa pot intra eu in concediu de maternitate 2 ani si sa ... (vezi toată discuția)
Perioada de calcul prenatal maly_178@yahoo.com maly_178@yahoo.com Buna ziua. Ma numesc Mihet Alina,am aflat de curand ca voi avea un copil as vrea sa stiu daca perioada de prenatal si lauzie s-a modificat si daca la ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie concediu prenatal si postnatal Gabriela Negrut Gabriela Negrut Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti, daca se poate, in urmatoarele situatii: Incapand cu jumatatea lunii mai una dintre salariate intra in concediu ... (vezi toată discuția)