avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 778 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna dimineata..! Am Iesit la Pensie de la Mina la 45 ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna dimineata..! Am Iesit la Pensie de la Mina la 45 de ani ...

Buna dimineata..! Am Iesit la Pensie de la Mina la 45 de ani .. momentan am 53 de ani .. și lucrez in Germania .. întrebarea mea este dacă pot sa îmi adaug acești ani la pensia din România acum ca sa iau pensia din România fara sa aștept pana la 65 de ani ca sa o iau din Germania..?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 09:01, 18 Septembrie 2023
Nu.
Pentru ceea ce ati lucrat in Germania veti primi pensie de la statul german in conditiile legislatiei acestui stat.
Detalii aici:
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara..! am lucrat in mina si la varsta de 45 am iesit ... Alin190 Alin190 Buna seara..! Am lucrat in mina .. si la varsta de 45 am iesit la pensie .. am mai lucrat 10 ani in strainatate.. momentan am 56 de ani..! Intrebarea este ..! ... (vezi toată discuția)
Vechime de muncă în mineritul de subteran transferați din germania în românia viomarmi22 viomarmi22 Nelămurirea mea constă în faptul că doresc să plec la muncă în Germania ca miner subteran în bazinul minier Ruhr având calificare și experiența ... (vezi toată discuția)
Recalcularea pensiilor Vika1981 Vika1981 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns: mama mea a iesit la pensie de drept la 50 de ani( siderurgie grupa 1- 24 ani) si dupa aceea a muncit in ... (vezi toată discuția)