avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Dizolvare de drept asociatie - termenul pentru care a ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Dizolvare de drept asociatie - termenul pentru care a fost infiintata se incheie

Buna ziua, asociatia despre care scriu, urmeaza sa ajunga la termen peste 2 saptamani.
Dupa acest moment dorim dizolvarea si radierea ei.
In acest caz, se mai face Hotarare AGA? Sau se face direct o cerere la instanta, pentru a constata ca aceasta a ajuns la termen, si sa dispuna dizolvarea, urmata de lichidare/radiere?
Daca se merge direct la instanta, atunci, cine poate face aceasta cerere, in conditiile in care daca e facuta dupa ajungerea la termen, membri acesteia nu mai sunt membri? Poate tot presedintele sa o faca, in calitate de "orice prsoana care justifica un interes?"

Va multumesc foarte mult!
Ultima modificare: Luni, 18 Septembrie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 20:37, 15 Decembrie 2023
Constatarea dizolvării se realizează prin hotărârea judecătoriei în a carei circumscripție se afla sediul asociației, la cererea oricărei persoane interesate.
Poate fi mai avantajos sa se faca dizolvar voluntara daca exista un activ patrimonial semnificativ ca sa decida AG cui va fi donat excedentul ramas dupa acoperirea cheltuielilor de lichidare si eventuaelelor datorii... altfel daca nu ii mai intereseaza pe membri....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc sa dizolv asociatia al carei presedinte sunt. luizalle luizalle Doresc sa dizolv asociatia al carei presedinte sunt. Am avut doar 3 membrii toata perioada (doar membrii fondatori) si unul dintre ei a decedat acum ceva timp. ... (vezi toată discuția)
Cum poate fi desfintata o fundatie maflorescu maflorescu O fundație non profit înființată in 1994, nu mai are activitate de peste 10 ani.Anual a fost depusa la ANAF - declaratia de inactivitate.Nu mai se poate ... (vezi toată discuția)
Dizolvare asociatie Dumitreasa Dumitreasa Buna ziua,!cum as putea să închid o asociație non-profit fara prea multe complicații. Am fost mai multi membrii fondatori, iar acum am ramas doar doi,unul ... (vezi toată discuția)