avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Cum poate fi desfintata o fundatie
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Cum poate fi desfintata o fundatie

O fundație non profit înființată in 1994, nu mai are activitate de peste 10 ani.Anual a fost depusa la ANAF - declaratia de inactivitate.Nu mai se poate întruni adunare generala si nici membrii nu mai exista. Eu am fost președintele acesteia si doresc sa o desființez.Nu avem nici-un fel de bunuri materiale si nici fonduri banesti, Cum trebuie procedat pentru desființare si declararea radierii acesteia la ANAF?
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 19:56, 17 Octombrie 2018
Buna seara,
O hotarare aga transmisa la instanta care v-a infiintat.
Ce este Hotărâre aga ? Spuneam ca nu mai poate fi organizata nici-o adunare generala.
Ultima modificare: Marți, 2 Octombrie 2018
maflorescu, utilizator
Ba o organizati statutar adica asa cum spune statutul dumneavoastra.
Daca prima adunare e nestatutara vedeti ce spune statutul in aceasta situatie.
Consul;tati un avocat.
Trebuie lamurit daca este vorba de o fundatie sau de o asociatie. Pentru ca mentionati o fundatie, dar faceti referire la Adunare Generala si la membri. Or, Fundatiile nu au membri nici Adunare Generala, ci doar fondatori si Consiliu Director. Fundatiile nu se pot dizolva voluntar, dar pot fi dizolvate de drept in anumite cazuri, inclusiv cand timp de un an nu este posibila intrunirea Consiliului Director. La asociatii, Adunarea Generala poate decide dizolvarea voluntara, iar daca se poate dovedi imposibilitatea intrunirii AG timp de un an, poate interveni dizolvarea de drept. A se vedea in acest sens art. 54-58 din OG 26 / 2000. COnstatarea dizolvarii de drept se face de catre Judecatorie, la cererea oricarei persoane interesate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dizolvare fundatie O fundatie infiintata potrivit prevederilor Legii nr. 21/1924 isi mai poate inceta activitatea ca urmare a hotararii de dizolvare luate de adunarea generala? ... (vezi toată discuția)
Asociatie - actualizare statut/act constitutiv - cine semneaza statutul si actul constitutiv? sebastian2020 sebastian2020 Buna, ziua. Avem o Asociatie in care am fost 5 fondatori, tot cu 5 membrii in Consiliul Director. Acum suntem 11 membri, 2 dintre fondatori nu mai ... (vezi toată discuția)
Constituire fundatie Ramona24 Ramona24 Buna ziua, Fundatia trebuie sa aiba si Adunare generala? sau doar consiliul director si cenzor? din consiliul director pot face parte [u]doar[/u] ... (vezi toată discuția)