avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Depunere acte pentru pensie de invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Depunere acte pentru pensie de invaliditate

IMPORTANT
Bună ziua.
Va rog frumos sa mi spuneți cum trebuie sa fac
Pe 2 oct sunt programata la comisie pt expertiza medicala (cred ca mi se da gr.3) și pe 4 oct ar trebui sa ma întorc la serviciu
În cât timp trebuie sa depun actele pt pensie de invaliditate dacă pe 4 oct trebuie sa încep serviciu?

Și va rog sa nai îmi spuneți dacă pot sa iau CO în ziua când merg la tratament ,?
Va mulțumesc frumos,numai bine!
Ultima modificare: Luni, 18 Septembrie 2023
mariacrisss, utilizator
Cel mai recent răspuns: mariacrisss , utilizator 18:23, 28 Noiembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pensia de invaliditate se acordă:
• de la data încetării plăţii indemnizaţiei pentru incapacitate temporară de muncă, dacă cererea a fost înregistrată în termen de 30 de zile de la data emiterii deciziei medicale asupra capacităţii de muncă, în situaţia pensiei de invaliditate acordate persoanei care, la data emiterii deciziei medicale, are calitatea de asigurat;

• de la data înregistrării cererii, în situația în care cererea a fost depusă cu depășirea termenului de 30 zile menționat mai sus, precum și în situația pensiei de invaliditate acordate persoanei care la data emiterii deciziei medicale nu are calitatea de asigurat.
Mulțumesc frumos pt răspuns!
Deci la serviciu ma întorc imediat când se termina CM pe 4 oct si în timp de 30 zile depun actele pt pensia de invaliditate
Am înțeles bine?
Mulțumesc anticipat, numai bine

Mulțumesc frumos pt răspuns!
Deci la serviciu ma întorc imediat când se termina CM pe 4 oct si în timp de 30 zile depun actele pt pensia de invaliditate
Am înțeles bine?
Mulțumesc anticipat, numai bine
Cornel Vasile a scris:

• de la data încetării plăţii indemnizaţiei pentru incapacitate temporară de muncă, dacă cererea a fost înregistrată în termen de 30 de zile de la data emiterii deciziei medicale asupra capacităţii de muncă, în situaţia pensiei de invaliditate acordate persoanei care, la data emiterii deciziei medicale, are calitatea de asigurat;

• de la data înregistrării cererii, în situația în care cererea a fost depusă cu depășirea termenului de 30 zile menționat mai sus, precum și în situația pensiei de invaliditate acordate persoanei care la data emiterii deciziei medicale nu are calitatea de asigurat.

Bună seara

Îmi cer scuze că vă deranjez dar va rog frumos sa mi spuneți cum sa fac
În urma unui neoplasm gr 3B
am certificat handicap grav cu INSOTITOR de la DGASPC cu termen de revizuire în 2024,dar eu m am simtit mai bine si m am întors la serviciu cu 4 ore și voiam sa va întreb dacă mai pot beneficia de indrmnizatia de INSOTITOR pana la revizuire in 2024 dacă lucrez sau trebuie sa anunț la DGASPC, sa nu am probleme
Ca unele persoane zic ca am dreptul unele ca nu
Am fost si la noi în oras unde se ocupa cu persoanele cu handicap și au zis ca am dreptul la INSOTITOR, nu aveam dreptul la asistent personal dar eu nu am nici o hârtie la mana ca am anunțat
Puteți sa mi spuneți cum este corect sa fac?

Va mulțumesc mult pt timpul acordat!

Cornel Vasile a scris:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent indemnizatie handicap mariacrisss mariacrisss Bună ziua Îmi cer scuze că vă deranjez dar va rog frumos sa mi spuneți cum sa fac În urma unui neoplasm gr 3B am certificat handicap grav cu ... (vezi toată discuția)
Pensie invaliditate gr.3 mariacrisss mariacrisss Buna ziua Va rog frumos sa ma ajutați cu câteva raspunsuri .Dacă ies la pensie de boala gr.3 și mă întorc la serviciu cu program redus cum procedez ... (vezi toată discuția)
pensie invaliditate mariacrisss mariacrisss IMPORTANT! Bună ziua Va rog frumos sa ma ajutați ca câteva raspunsuri: 1.Sunt în CM oncologie gr III B și primesc indemnizație de handicap grav cu ... (vezi toată discuția)