avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Functionar public. Nu are varsta standard de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Functionar public. Nu are varsta standard de pensionare. In schimb ...

Functionar public. Nu are varsta standard de pensionare. In schimb are conditii de vechime in munca conform anexei nr.5 din legea pensiilor pentru limita de varsta.
1. Neavand varsta standard de pensionare te poate obliga angajatorul prin dispozitie sa inchei raportul de munca cu institutia publica, avand decizie de pensionare limita de varsta?
2. Casa de pensie poate trimite ,inante de a primi tu ca angajat, notificare catre angajator a situatiei de incadrare ca pensie?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:03, 18 Septembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Neindeplinirea conditiilor de pensionare, nu poate duce la incetarea c.i.m.

2. Nu . Casa teritorială de pensii emitentă comunică angajatorului o informare cu privire la emiterea deciziei de pensionare pentru limită de vârstă, anticipate, anticipate parţiale sau de invaliditate. Informarea va cuprinde numele şi prenumele persoanei, tipul deciziei de pensionare, precum şi data emiterii acesteia

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dilemă decizie pensionare Adrian Vasile10 Adrian Vasile10 Buna seara!Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speță: Pe data de 18.12.2023 am depus dosarul de pensionare pt limita de varsta la casa de pensii iar pe ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o decizie de pensionare anticipata emisa in 28.06. ... MarcelinaDoina MarcelinaDoina Buna ziua, am o Decizie de pensionare anticipata emisa in 28.06. va rog: 1/ Cererea de incetare CIM cu ce articol trebuie sa o fac? 2/ ce perioada de ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, recent am primit mai multe solicitări de la salariați ... Mihaela Olivia Pop Mihaela Olivia Pop Bună ziua, recent am primit mai multe solicitări de la salariați care nu au încă vârsta standard de pensionare, de a elibera adeverințe pentru ... (vezi toată discuția)