avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testament

Buna ziua, sunt proprietara unei case, divortata, cu un copil minor. In eventualitatea faptului ca eu si copilul meu să decedam, cine ar fi mostenitorii? Mentionez faptul că am parintii in viata, surori, doar ca as dori sa intocmesc un testament in favoarea unei terte persoane, din afara familiei. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Etsy123 , utilizator 06:11, 19 Septembrie 2023
Vor moșteni părinții dvs, surorile, nepoții de la surori, depinde cine va mai fi în viața la acel moment și cine va avea pretenții la succesiune.
Nu e o idee tocmai bună. Poate copilul dvs se căsătorește și va avea proprii copii.
Iar atat timp cât exista descendenți, si patintii dvs sunt in viata, testamentul se reduce. Adică acea persoana pe care o aveti în vedere, nu va moșteni tot.
Aveți o ideie foarte neînțeleaptă, pentru că vă afectați propriul copil. De unde știți că veți muri împreună`? Călătoriți împreună foarte des cu avionul`?
D-nul Dapix , de unde v-a venit ideea ca cei care călătoresc des cu avionul au șanse mai mari sa decedeze ??? Nu mai scrieți aberații de genul acesta . Riscurile sunt mult mai mari ca o persoana sa decedeze într-un accident de mașină decât de avion și nu faceți decât sa speriați și sa demoralizați lumea degeaba !!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament george1967 george1967 Va supun atentiei urmatorul caz : Tatal meu se casatoreste in anul 2003 . Face impreuna cu sotia testamente autentice reciproce ( anul 2004 ) Sotia ... (vezi toată discuția)
Contestarea testamentului george1967 george1967 Va supun atentiei urmatorul caz : Tatal meu se casatoreste in anul 2003 . Face impreuna cu sotia testamente autentice reciproce ( anul 2004 ) Sotia ... (vezi toată discuția)
Mostenire !!! ContSters110753 ContSters110753 Buna seara !!! Un sfat..un ajutor daca se poate !!! :( Eu locuiesc in casa bunicilor (decedati) din partea mamei....bunicii au avut 4 copii in viata ... (vezi toată discuția)