avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... TESTAMENT
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

TESTAMENT

Va supun atentiei urmatorul caz :
Tatal meu se casatoreste in anul 2003 .
Face impreuna cu sotia testamente autentice reciproce ( anul 2004 )
Sotia dispune prin testament pentru momentul incetarii sale din viata, sa lase sotului intreaga sa avere, mobila si imobila, instituindu-l legatar universal ( art.888 cod civil )
Sotia fara descendenti, parintii decedati, doua surori in viata.
Sotia tatalui meu a decedat in anul 2010
Tatal meu accepta succesiunea, obtine certificatul de mostenitor.
Cine poate contesta acest testament autentic si in cat timp de la deschiderea succesiunii poate fi atacat pe cale judecatoreasca ?
Va multumesc anticipat pentru sprijin .

Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 19:59, 3 Martie 2011
pot contesta in instanta testamentul cele doua surori ale sotiei tatalui dvs.
Va multumesc.
Totusi.....pentru linistea noastra, cat timp au la dispozitie sa conteste testamentul in instanta de judecata ?
termenul general de prescriptie este de trei ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestarea testamentului george1967 george1967 Va supun atentiei urmatorul caz : Tatal meu se casatoreste in anul 2003 . Face impreuna cu sotia testamente autentice reciproce ( anul 2004 ) Sotia ... (vezi toată discuția)
Contestare testament sot supravietuitor george1967 george1967 Va supun atentiei urmatorul caz : Tatal meu se casatoreste in anul 2003 . Face impreuna cu sotia testamente autentice reciproce ( anul 2004 ) Sotia ... (vezi toată discuția)
Anularea testamentului george1967 george1967 Va supun atentiei urmatorul caz : Tatal meu se casatoreste in anul 2003 Face impreuna cu sotia testamente autentice reciproce ( anul 2004 ) Sotia dispune ... (vezi toată discuția)