avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua. Va deranjez si eu cu urmatoarea situatie. ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua. Va deranjez si eu cu urmatoarea situatie. Persoana ...

Buna ziua.
Va deranjez si eu cu urmatoarea situatie.
Persoana de sex masculin, sufera de tulburare bipolara din adolescenta, a incercat diverse tratamente, fara rezultate vizibile.
Are 45 de ani, nu a lucrat niciodata, fiind intretinut de parinti.
La presiunea rudelor, deoarece parintii sunt f batrani, și avand documente medicale cu diagnostic si concluzie ”incapacitate totala de munca”, a ”cumpărat” câțiva ani de vechime în muncă și a depus dosarul pentru pensionare medicala.
Dosarul a fost respins, motivul fiind că perioadele ”cumpărate” constituie stagiu pentru pensie la limita de vârstă, iar pentru pensionare medicală nu îndeplinește stagiul de cotizare .
ce soluții are ?
Nu se poate angaja, pentru ca boala il impiedică iar medicul de familie nu ii va da adeverinta pentru angajare, asa că nu va indeplini niciodata stagiul necesar.
Cineva imi sugera sa vorbesca cu medicul sa ii schimbe diagnosticul in schizofrenie, si atunci nu are nevoie de stagiu de cotizare ( nu ma pricep, nu stiu daca este posibil asa ceva) .
Va multumesc pentru orice sfat.
Ultima modificare: Marți, 19 Septembrie 2023
georgiana.td, utilizator

Alte discuții în legătură

Decizie de respingere a acordarii pensiei de invaliditate gradul ii draskabadaniela draskabadaniela ma numesc daniela si locuiesc in sighetul marmatiei.sotul meu are 40 de ani si sufera de schizofrenie di 2011 internari la sectia psihiatrie avind din anul ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate ContSters141851 ContSters141851 Buna ziua! Cu diagnosticul ''schizofrenie paranoida''poti iesi la pensie de invaliditate indiferent de stgiul de cotizare?Din cate am citit eu in legea ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata traianp traianp buna ziua am si eu o intrebare o persoana de sex masculin cu varsta de 62 ani si 37 ani vechime in munca se poate pensiona mentionez ca la implinirea ... (vezi toată discuția)