avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Închidere ONG non profit inactiv
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Închidere ONG non profit inactiv

Asociație ONG non profit inactivă - o pot Închide fără să o reactivez?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:10, 19 Septembrie 2023
Doriti lichidarea si dizolvarea ONG-ului?


Cornel Vasile a scris:

Doriti lichidarea si dizolvarea ONG-ului?


Da. Îmi puteți da detalii?
1. Asociația se poate dizolvă și prin hotărârea adunării generale. În termen de 15 zile de la data ședinței de dizolvare, hotărârea adunării generale se depune la judecătoria în a cărei circumscripție își are sediul, pentru a fi înscrisă în Registrul asociațiilor și fundațiilor.

2. Asociația se dizolvă de drept prin iposibilitatea realizării scopului pentru care a fost constituită, dacă în termen de 3 luni de la constatarea unui astfel de fapt nu se produce schimbarea acestui scop;
Constatarea dizolvării se realizează prin hotărârea judecătoriei în a carei circumscripție se afla sediul asociației, la cererea oricărei persoane interesate.

3. Instanța competentă să hotărască dizolvarea este judecătoria în circumscripția căreia asociația își are sediul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfiintare asociatie proprietari Dely77 Dely77 Buna seara. Doresc sa stiu pasii si actele necesare dizolvarii unei asociatii de proprietari ca urmare a vanzarii imobilului catre o simgura persoana. Este ... (vezi toată discuția)
Procedura de dizolvare a unei asociatii fildike fildike Ma puteti ajuta cu actele de depus, pentru a dizolva o asociatie? AG a hotarat : scopul si motivele crearii asociatiei din 1999 nu mai justifica existenta ... (vezi toată discuția)
Dizolvare ong DANTES70 DANTES70 Buna ziua, 1. As vrea sa stiu care este procedura cea mai simpla de dizolvare a unui ONG, daca acesta nu a mai avut nici un fel de activitate timp de 8 ani, ... (vezi toată discuția)