avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 271 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire salariu part time
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire salariu part time

Buna ziua! Lucrez part time, cu contracte aditionale uneori, dar salariul de baza e de 950 lei lei lunar, desi in unele luni castig mai mult datorita actelor aditionale, astea se fac in functie de cata vanzare este, lucrez la un magazin de haine. Mi s-a pus poprire de la Rds pe 1/3 din salariu. Eu mai am inca 2 rate la BT si Provident. Daca rds nu accepta un angajament de plata, ma vad nevoita sa las toate cele 3 institutii sa imi puna poprire pt ca nu mi-as permite sa dau 80% din salariul meu pe rate si poprire. Cat este suma totala pe care ar putea sa o poprească cele 3? 1/2 din venitul lunar? Pe tichete se pune poprire? E legal sa raman doar cu mai putin de 500 lei dupa cele 3 popriri, in caz ca se va ajunge la asta? Mulțumesc
Ultima modificare: Marți, 19 Septembrie 2023
Augusta92, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:07, 19 Septembrie 2023
1. Dacă sunt mai multe urmăriri asupra aceleiaşi sume, urmărirea nu poate depăşi jumătate din venitul lunar net al debitorului, indiferent de natura creanţelor, în afară de cazul în care legea prevede altfel.

2. Veniturile din muncă sau orice alte sume ce se plătesc periodic debitorului şi sunt destinate asigurării mijloacelor de existenţă ale acestuia, în cazul în care sunt mai mici decât cuantumul salariului minim net pe economie, pot fi urmărite numai asupra părţii ce depăşeşte jumătate din acest cuantum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere salariu fsaromania fsaromania am primit la serviciu poprire pe salariu de la o banca. eu mai am rate la kruk (preluate de la bcr) dar nu mi se opresc pe stat, le platesc la banca. de la ... (vezi toată discuția)
Probleme cu banca pusapopescu2013 pusapopescu2013 Daca nu am locuinta, am un credit de nevoi personale la banca de achitat si nu mai pot achita ratele, avand pensia de 446 lei, iar banca mi-a pus rata de 450 ... (vezi toată discuția)
Credite bancare neachitate- limita poprire pe salariu luiza78 luiza78 Buna ziua, As dori sa aflu daca exista o limita a veniturilor nete de la care creditorii au dreptul sa puna poprire pe venituri in vederea recuperarii ... (vezi toată discuția)