avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme cu banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme cu banca

Daca nu am locuinta, am un credit de nevoi personale la banca de achitat si nu mai pot achita ratele, avand pensia de 446 lei, iar banca mi-a pus rata de 450 lei, in contextul in care eu mai platesc o banca 150 lei, ce se poate intampla? Eu locuind la cineva cu clauza de uzufruct viager, ce se poate intampla? Banca poate avea pretentii? La ce? Caci casa nu este a mea, m-a luat cineva din strada sa aiba grija de mine. Astept un raspuns de la dvs.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: pusapopescu2013 , utilizator 21:40, 28 Ianuarie 2014
Nu au ce sa va faca decat sa va puna poprire pe pensie, vi se va retine o suma mica ( cam 43 de lei), avand in vedere ca venitul dvs e f mic.
art 728 cpc
b) pana la o treime din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.
(2) Daca sunt mai multe urmariri asupra aceleiasi sume, urmarirea nu poate depasi jumatate din venitul lunar net al debitorului, indiferent de natura creantelor, in afara de cazul in care legea prevede altfel.
(3) Veniturile din munca sau orice alte sume ce se platesc periodic debitorului si sunt destinate asigurarii mijloacelor de existenta ale acestuia, in cazul in care sunt mai mici decat cuantumul salariului minim net pe economie, pot fi urmarite numai asupra partii ce depaseste jumatate din acest cuantum.
Ultima modificare: Luni, 27 Ianuarie 2014
gi-jane2, moderator
Mie imi opreste BRD 150 de lei din cei 446 lei pensia.Imi raman 296 lei.Daca Raifeissen imi pune oprire pe toti banii (adica 296 lei), ce trebuie sa fac? Inseamna ca eu nu mai raman cu nimic din pensie. Ce trebuie sa fac, caci va rog sa ma credeti nu am bani de avocat. Va multumesc mult.
Tocmai vi s-a raspunsmai sus. Nu va pune nimeni poprire pe toata suma. Legea nu permite asa ceva. Se pune poprire pe jumatate din jumatate, adica pe un sfert din pensia totala.
Va multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Limitele urmaririi veniturilor banesti cretu49 cretu49 Un pensionar are 450 lei pensie lunara De cateva luni are poprire pe 1/3 din pensie pentru o datorie la banca. Pentru cheltuieli de judecata a mai venit o ... (vezi toată discuția)
Credit la banca ContSters320540 ContSters320540 Credit de nevoi personale facut in 2008 cand aveam serviciu. Acum, sunt pensionata, nu am casa si am o pensie de 488 lei. Nu am alte venituri, nu am casa, nu ... (vezi toată discuția)
Poprire pensie popem popem Buna dimineata Se poate pune poprire pe o pensie revizuibila in cuantum de 428 lei ? Art. 728 ... (vezi toată discuția)