avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună seara Soțul de care am divorțat, în dec ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună seara Soțul de care am divorțat, în dec 2022,mi a întrodus ...

Bună seara
Soțul de care am divorțat, în dec 2022,mi a întrodus o cerere de tagada paternității
Copilul minor este conceput în timpul căsătoriei,și el este tatăl biologic al minorei de 12 ani.
Cum ma pot apară?
Ce pot face,ca fetita sa nu sufere,ținând cont ca deja o afectează acest divorț?
Ultima modificare: Marți, 19 Septembrie 2023
Ali70, utilizator
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 14:06, 19 Ianuarie 2024
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Formulati intampinare în termenul de 25 de zile de primirea cererii de tagada a paternității si solicitati administrarea altor probe decât testarea ADN astfel încât aceasta sa fie prorogata cât mai mult, pana iese la iveala adevărul.
Contactați un avocat cu care sa discutați în detaliu strategia de apărare raportata țintit la fiecare acuzație în parte din cadrul cererii de chemare in judecata
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa va faceti apararile corespunzatoare si sa vorbiti cu minora, sa ii explicati ca adultii iau uneori si astfel de decizii insa nu trebuie sa o afecteze caci dvs stiti realitatea si adevarul va fi demonstrat.
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Parerea mea e ca daca ii ziceti ca tatal ei considera ca nu e fiica lui, ca de aia tagaduieste paternitatea, o va afecta pe termen lung, poate ii ziceti altceva daca se va pune problema unui test adn...ca e vb de niște analize sau ceva asa.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu prea sunt de acord. Mai devreme sau mai târziu va afla și are deja 12 ani, când începe să priceapă multe și se apropie de momentul în care va trebui să înțeleagă că părinții ei sunt, până la urmă, oameni ca toți ceilalți.

gi-jane2 a scris:

Parerea mea e ca daca ii ziceti ca tatal ei considera ca nu e fiica lui, ca de aia tagaduieste paternitatea, o va afecta pe termen lung, poate ii ziceti altceva daca se va pune problema unui test adn...ca e vb de niște analize sau ceva asa.

5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca sunteti convinsa ca el e tatal biologic, acceptati testul, spuneti copilului ca tb sa faca niste analize si asta e! Domnul o sa ramana cu buza umflata. Copilul, daca e sa afle, tot va afla, mai devreme sau mai tarziu. Si va judeca in consecinta. Copiii sunt mai puternici si mai intelepti decat ne imaginam noi

Alte discuții în legătură

Ce este de facut?paternitate steriel steriel buna ziua, ma adresez dvs in speranta ca ma puteti indruma. sunt casatorita de n ani dar de 3 ani nu mai stau cu sotul. am o relatie de concubinaj cu un alt ... (vezi toată discuția)
Am numele fostului sot, tatal biologic.. performer189 performer189 Buna ziua o prietena de-a mea s-a despartit de actualul barbat si s-a imprietenit cu altcineva ea fiind maritata cu acte cu fostul, cu actualul a ramas ... (vezi toată discuția)
Tagada paternitatii dupa divort Gabi_35 Gabi_35 Un barbat divortat la notar care plateste pensie alimentara pentru 2 copii (ambii nascuti in timpul casatoriei) poate initia actiunea de tagada paternitatii ... (vezi toată discuția)