avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1020 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am avut dosar pentru accident cu vatamare corporala, ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am avut dosar pentru accident cu vatamare corporala, ultima data ...

Am avut dosar pentru accident cu vatamare corporala, ultima data cand am prelungit dovada politistul m-a instintat ca dosarul a fost clasat si urmeaza sa primesc hartie sa pot merge dupa permis, de regula in cat timp ajunge aceasta hartie?
Cel mai recent răspuns: adrian@13 , utilizator 09:09, 2 Octombrie 2023
Bună dimineața! Polițistul v-a anunțat că dosarul a plecat de la ei la parchet cu propunerea de clasare. Procurorul va analiza propunerea polițistului și actele dosarului și va emite o ordonanță. Această ordonanță va fi comunicată părților si acestea au dreptul să o atace în termen legal. Din păcate termenul de soluționare la parchet a dosarului ( emiterea ordonanței în această faza) depinde de volumul de dosare pe care il are procurorul respectiv in lucru, dacă este cumva în concediu, ce dosare urgente are și câte astfel de dosare ii mai intra ( de exemplu dosare cu arestați) . De regulă, nimeni nu are interes să tină dosarul la sertar aiurea. Dumneavoastră vă puteți adresa cu o cerere la parchet să dispună prelungirea dreptului de circulație.
Mi-a zis verde in fata ca a fost clasat, nu urmeaza se solutioneze, nu avea rost sa ma minta, si cand am fost dupa aprobarea cererii la procuror acesta a venit cu dosarul meu, si am acolo am semnat mai multe foi
Bună seara ! Polițistul nu v-a mințit. Dosarul a fost clasat de polițist ( el a făcut propunere de clasare). Polițistul nu poate clasa el dosarul, dar s-a referit la propunerea cu care a plecat de la politie. Aceste propuneri foarte rar sunt schimbate la Parchet (aproape niciodată) pentru ca sunt discutate înainte între procurorul care coordonează și polițistul judiciarist. Ați spus că ați semnat mai multe hârtii. Dacă dumneavoastră nu știți ce ati semnat , cum ar putea ghici cineva de pe forum despre ce acte a fost vorba? Reveniți cu o adresă la Parchet și întrebați despre dosar.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Septembrie 2023
adrian@13, utilizator
Buna seara! Imi cer scuze, ati avut perfecta dreptate, insa am primit deja acel plic atat eu cat si victimele de la procuror, cu clasarea dosarului, in momentul de fata as putea merge cu aceasta ordonanta dupa carnet? Sau nu?
Nu am de unde ști dacă această ordonanță a rămas definitivă. Mergeți cu ordonanța la poliție și, fie vă vor restitui permisul, fie vă vor îndruma să faceti cerere să vă mai prelungească dovada până rămâne soluția definitivă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am avut un dosar penal pentru accident de masina soldat ... Robert119 Robert119 Buna ziua, am avut un dosar penal pentru accident de masina soldat cu vatamare corporala, cand am prelungit astazi dovada a trebuit sa astept mai mult si am ... (vezi toată discuția)
Vătămare corporală, suspendare permis Aalexandreea Aalexandreea Bună ziua! Am avut un accident pe data de 18.09.2022, cu vatamare corporala. Victima nu a depus plângere. Dosarul este clasat din luna ianuarie dar nu am ... (vezi toată discuția)
Durata proces conducere cu permisul suspendat robi193 robi193 Buna ziua, Am facut urmatoarea ilegalitate: conducere cu permisul suspendat (prima abatere) De atunci au trecut 2 luni jumatate si nu mai stiu nimic ce ... (vezi toată discuția)