avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Acces terasa casa scarii garsoniera de 2 locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Acces terasa casa scarii garsoniera de 2 locatari

Buna ziua, suntem 2 locatari la etajul 1 la care avem acces de la usa de la balcon catre terasa de pe casa scarii.Vecina ar vrea sa isi faca o camera ,iar eu nu sunt de acord. Acum se aduce o firma de renovari de catre asociatie sa puna ca o sarpanta sa nu....
Ultima modificare: Joi, 21 Septembrie 2023
latka, utilizator
Cel mai recent răspuns: roby2019 , utilizator 10:22, 21 Septembrie 2023
Va rog sa reformulati textul sa se inteleaga mai bine problema. Mai ales unde vrea vecina dvs. sa-si faca o camera. E vorba de un alt balcon intre cele 2 locuinte ? Oricum nu poate asa usor, va avea nevoie de multe aprobari, pentru ca acel balcon/terasa e parte comuna a tuturor :

Articolul 44
(1) Încetarea destinației de folosință comună pentru părțile comune din condominii se poate hotărî motivat cu acordul scris al tuturor proprietarilor din condominiu.
(2) În cazul prevăzut la alin. (1) devin aplicabile dispozițiile privitoare la coproprietatea obișnuită. Cu toate acestea, înstrăinarea sau ipotecarea se poate realiza numai cu acordul tuturor proprietarilor din condominiu.
(3) Constatarea încetării destinației de folosință comună pentru părțile comune se face prin hotărâre a adunării generale a asociației de proprietari adoptată în unanimitate de către proprietarii din condominiu.
(4) Imobilul, respectiv partea din condominiu care rezultă din încetarea destinației folosinței comune se înscrie în mod corespunzător în cartea funciară pe baza documentației cadastrale întocmite în acest scop.
(5) Prevederile prezentului articol nu se aplică părților comune din condominiu pentru care nu poate înceta destinația de folosință comună, întrucât poate afecta buna funcționare a condominiului și pot fi lezate drepturile celorlalți proprietari.
(6) Înscrierea în cartea funciară ca unitate individuală distinctă a părților de folosință comună pentru care încetează această destinație, potrivit dispozițiilor legale, implică parcurgerea următoarelor etape:
a) emiterea hotărârii adunării generale a asociației de proprietari prin care se constată încetarea destinației de folosință comună;
b) recepția documentației cadastrale pentru recalcularea cotelor-părți indivize, în vederea scoaterii din părțile de folosință comună;
c) încheierea actului în formă autentică prin care toți proprietarii din condominiu își exprimă acordul pentru încetarea destinației de folosință comună și pentru diminuarea corespunzătoare a cotelor-părți din proprietatea comună.
[ link extern ]
Este pracic un planseu de 3 m pe 2 care se afla deasupra casei scarii si are rol de a proteja intrarea la bloc pentru intemperii si de accea se va pune deasupra lui la 2,5 m o sarpanta ca o apa ca sa nu mai fie udat deoarece se degradeaza.Aceasta lucrare este facuta cu ajutorul a tuturor locatarilor plus repararea si zugravirea a intrarii casei scarii plus repararea scarilor la intrare.Aceasta lucrare se face cu deviz si cu o firma autorizata in acest sens.Este un bun comun ,iar scopul lucrarilor este de a nu se deteriora foarte tare acel planseu si sa nu se prabuseasca,iar doamna care are acces si ea vrea sa isi faca ca o camera deoarece sunt 3 pereti si practic daca se mai face un zid in fata se poate transforma intr-o camera
V-am raspuns anterior, doamna respectiva trebuie sa indeplineasca absolut toate conditiile de la art. 44.
Mi-e greu sa cred ca va obtine atit acordul tuturor proprietarilor, cit si autorizatie de construire.
Mulțumesc foarte mult de ajutor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. locuiesc intr-un bloc de apartamente, singura uscatorie ... claudiabujor claudiabujor Buna ziua. Locuiesc intr-un bloc de apartamente, singura uscatorie a scarii este perete in perete cu apartamentul meu.As dori sa o cumpar pentru a adauga un ... (vezi toată discuția)
O firma a inchiriat de la o asociatie de proprietari o suprafata ... rugby15 rugby15 O firma a inchiriat de la o asociatie de proprietari o suprafata de 15 mp la parterul( incinta) scarii blocului. Cu acordurile legale a construit un mic ... (vezi toată discuția)
Vanzare uscatorie adm.borodi adm.borodi Buna ziua. Locatarii de pe o scara vor sa vanda uscatoria si au gasit un client. Ma puteti ajuta, va rog, cu procedurile si documentatia ... (vezi toată discuția)