avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general 16% impozit pe profit se aplica inainte sau dupa plata ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

16% impozit pe profit se aplica inainte sau dupa plata dividente?

Impozitul de 16% pe profit in cazul unui SRL, se calculeaza inclusiv pentru sumele platibile ca dividente? Ex: Daca am un venit incasat lunar de 30000 RON, si in situatia ideala in care nu am nici un angajat pe un SRL deschis cu impozitare de 16% pe profit, pot plati dividente de 25000 RON lunar? Asta ar rezulta ca trebuie sa platesc impozit pe profit de 16% la restul de profit de 5000RON lunar? Sau impozitul pe profit se aplica la suma totala de 30000RON si apoi pot plati dividente care necesita si ele o impozitare de 8%? Intrebarea este care ar fi varianta cea mai rentabila de a scoate cat mai mult NET dintr-un SRL deschis cu impozitare de 16% pe profit? Pot avea 2-3 angajati daca asa este mai eficient?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:18, 21 Septembrie 2023
Inainte se aplica... puteti avea salariati , dar va cresc cheltuielile .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare srl 3% ionut2001 ionut2001 Revin cu o noua intrebare in incercarea de a ma clarifica: Ma ocup cu webdesign-ul. Doresc sa infiintez firma numai pentru webdesign. Doresc sa ma angajez cu ... (vezi toată discuția)
Contract de servicii: srl, ii, sau contract pf? nigerart nigerart Am un SRL, cu activitatea suspendata pe 3 ani. Perioada expira peste 1 luna. Primaria unei comune din alt judet, imi da o suma (considerabila) pentru o lucrare ... (vezi toată discuția)
Echipa foto-video fotografeveniment fotografeveniment De cateva luni fac fotografie de eveniment (nunta, botez, majorat) si sunt insotit de un coleg cameraman. Ne gandim sa intram in legalitate , insa deocamdata ... (vezi toată discuția)