avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua am și eu o întrebare dacă mă poate ajuta ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua am și eu o întrebare dacă mă poate ajuta cineva ...

Buna ziua am și eu o întrebare dacă mă poate ajuta cineva avem o mătușă pe care o îngrijim are 89 ani vrea sa ne lase 75la sută din casa nou pentru că 25 sunt moștenitorii unchiului decedat
Doamna are copii?
Daca da... situatia este mai complicata...
Daca nu... va poate lasa un testament in fata notarului ( posibil sa fie nevoie sa mergeti cu dansa la IML pentru un certificat medical care sa ateste ca este in deplinatatea facultatilor mintale).
Bună ziua!
La vârsta mătușii notarul va va cere acte medicale daca aceasta este în deplinătatea facultăților mintale.....ceea ce este puțin probabil......așadar, nu este de recomandat a se face acte la o asemenea vârstă, sunt atacabile.....pentru vicierea consimțământului!
Buna ziua va mulțumesc pentru răspuns și care ar fii pașii de urmat mai are un verișor care are 70 ani

Madalina Mihaela I. Moceanu a scris:

Bună ziua!
La vârsta mătușii notarul va va cere acte medicale daca aceasta este în deplinătatea facultăților mintale.....ceea ce este puțin probabil......așadar, nu este de recomandat a se face acte la o asemenea vârstă, sunt atacabile.....pentru vicierea consimțământului!

Daca nu are copii cea mai buna si ieftina varianta este testamenul.

Mergeti impreuna cu dansa la un notar si vedeti ce va spune.
Daca a dezbatut succesiunea dupa sot, puteti semna cu dansa un contract de intretinere. Daca nu a dezbatut, nu va poate lasa decat prin testament.

Alte discuții în legătură

Drept de mostenire? corina danila corina danila As dori sa aflu daca am vreun drept de mostenire dupa matusa mea care are 89 de ani si isi imprastie averea . Eu, fratele meu vitreg si inca o ruda infiata ... (vezi toată discuția)
Ce act poate fi adaugat la un ctr de v/c apart. ptr a nu avea probl cu mostenitorii dupa decesul vanzatorului? baniasana baniasana Urmeaza sa inchei un contr de v/c a unei garsoniere ce apartine unei matusi de care eu si sotul meu avem grija de ceva vreme. Problema e ca mai are un frate ... (vezi toată discuția)
Imputernicire notariala standan54 standan54 Tatal meu are varsta de 98 ani, este in deplinatatea facultatilor mentale si doreste sa faca un act de donatie sau vanzare cumparare a unor terenuri in ... (vezi toată discuția)