avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ce act poate fi adaugat la un ctr de v/c apart. ptr a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ce act poate fi adaugat la un ctr de v/c apart. ptr a nu avea probl cu mostenitorii dupa decesul vanzatorului?

Urmeaza sa inchei un contr de v/c a unei garsoniere ce apartine unei matusi de care eu si sotul meu avem grija de ceva vreme. Problema e ca mai are un frate de 89 ani care are 2 copii si 2 nepoti de la un frate decedat. Ajutati-ma va rog cu un sfat: credeti ca ar fi bine sa ii scot de la IML un certificat ca e in deplinatatea functiilor mintale (cum si e, caci la 83 ani e activa, optimista si cu judecata , decat multi dintre noi), pe care sa il anexeze notarul la ctr. v/c ???caci imi e teama ca mai tarziu, dupa ce matusa va deceda ,nepotii ma pot da in judecata ca, chipurile nu a fost in mintile ei cand am semnat ctr-ul, etc.
ce ma sfatuiti sa fac ca sa nu am probleme dupa ce nu va mai fi??
multumesc anticipat ptr eventualele lamuriri si va doresc numai bine!!;)
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 19:10, 9 Martie 2011
Notarul decide daca va trebuie vreun act despre starea de sanatate mintala a matusii dv.
Nepotii va pot da in judecata, dar ar trebui atunci, la acel moment, ca ei sa probeze ca matusa dv. nu era in deplinatatea facultatilor mintale cand a vandut apartamentul.

Orice notar,pentru a respecta prevederea legala in vigoare,avand in vedere varsta pe care o mentionati ca o detine proprietarul,va solicita certificat medical care sa ateste starea de sanatate a acestuia
este f bine sa aveti un astfel de certificat medical care sa ateste starea de sanatate mentala a matusii dvs cand incheiati actul de vanzare-cumparare. asa niciun eventual mostenitor nu poate invoca anularea contractului de vanzare-cumparare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am cumpărat acum 10 ani de la o mătușă o garsonieră cu uzufruct viager pentru ea. poate fi anulat acel contract? baniasana baniasana Acum 10 ani am facut un ctr v/c ptr gars matusii cu uzufruct viager ptr ea, fara intretinere cu obligatia verbala sa o ajut oricand va avea nevoie. am ... (vezi toată discuția)
Testament legalizat para24 para24 Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns daca se poate. Este vorba de o matusa (sora cu bunica mea) care nu are copii si numai o nepoata dupa frati (mama ... (vezi toată discuția)
Casa cumparata -contract la notar d807 d807 casa cumparata cu contract vanzare cumparare am cumparat o casa in 2005 si in contract era specificat sa ramana si proprietara, am fost de acord, dar dupa ... (vezi toată discuția)