Urmeaza sa inchei un contr de v/c a unei garsoniere ce apartine unei matusi de care eu si sotul meu avem grija de ceva vreme. Problema e ca mai are un frate de 89 ani care are 2 copii si 2 nepoti de la un frate decedat. Ajutati-ma va rog cu un sfat: credeti ca ar fi bine sa ii scot de la IML un certificat ca e in deplinatatea functiilor mintale (cum si e, caci la 83 ani e activa, optimista si cu judecata , decat multi dintre noi), pe care sa il anexeze notarul la ctr. v/c ???caci imi e teama ca mai tarziu, dupa ce matusa va deceda ,nepotii ma pot da in judecata ca, chipurile nu a fost in mintile ei cand am semnat ctr-ul, etc.
ce ma sfatuiti sa fac ca sa nu am probleme dupa ce nu va mai fi??
multumesc anticipat ptr eventualele lamuriri si va doresc numai bine!!;)
Notarul decide daca va trebuie vreun act despre starea de sanatate mintala a matusii dv.
Nepotii va pot da in judecata, dar ar trebui atunci, la acel moment, ca ei sa probeze ca matusa dv. nu era in deplinatatea facultatilor mintale cand a vandut apartamentul.
Orice notar,pentru a respecta prevederea legala in vigoare,avand in vedere varsta pe care o mentionati ca o detine proprietarul,va solicita certificat medical care sa ateste starea de sanatate a acestuia
este f bine sa aveti un astfel de certificat medical care sa ateste starea de sanatate mentala a matusii dvs cand incheiati actul de vanzare-cumparare. asa niciun eventual mostenitor nu poate invoca anularea contractului de vanzare-cumparare.
Testament legalizat
para24
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns daca se poate.
Este vorba de o matusa (sora cu bunica mea) care nu are copii si numai o nepoata dupa frati (mama ... (vezi toată discuția)