avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... imputernicire notariala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

imputernicire notariala

Tatal meu are varsta de 98 ani, este in deplinatatea facultatilor mentale si doreste sa faca un act de donatie sau vanzare cumparare a unor terenuri in favoarea unei verisoare care locuieste in zona unde sunt terenurile respective. Eu in calitate de fiu si mostenitor NU am nimic impotriva, ba din contra sunt de acord cu hotararea lui.Ce demersuri trebuiesc urmate pentru realizarea acestei actiuni? Mu.tumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: standan54 , utilizator 16:26, 11 Martie 2016
Mergeți la notar.
E greu de spus dacă notarul va face actul fără IMI.
La varsta tatalui dvs va trebuie certificat IML,mai ales ca e vorba de un act de dispozitie care ii miscoreaza patrimoniul. Dvs nu aveti ce acord sa va dati. Daca nu mergeti la IML, asteptati sa dezbtateti succesiunea dupa dansul si sa i donati verisoarei in calitate de mostenitor si proprietar acelor terenuri.
Vorbiti la notar, la unul ori mai multi. Nu e obligatoriu certificatul de la IML si dv. puteti declara ca tatal e in deplinatatea facultatilor mintale.
Totusi, ar fi bun un certificat pentru verisoara, nu pentru dv.
De asemenea, nu pricep ce inseamna ca vrea sa-i doneze sau sa-i vanda... pai ori una ori aialalta?
hai mai Liliana ce valoare are declaratia fiului ca tatal este in deplintatea facultatilor mintale?! Pe bune?! La notar?! Aducem martori ca la instanta ca sa ce?! Sa nu uitam ca si instantele dispun expertize medicale...
Chiar nu se poate inghiti orice...
Normal ca este bun un certificat medico-legal la varsta asta , in primul rand notarul trebuie sa vada daca notarul poate intocmi un asemnea act tocmai pentru a-i ocroti interesele lui intai, apoi pe cel al verisoarei la o eventuala atacare a actului de care o fi el, vanzare sau donatie, tot micsoareaza patrimoniul dispunatorului, iar la varsta asta.....
Oricum interesant la avocati este pe ce parte a baricadei te afli....
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare imobil persoana peste 70 ani aandra aandra Vreau sa cumpar un apartament de la o persoana in varsta de 79 ani. Este unic proprietar. Intrebarea mea este daca notarul este obligat sa-i ceara certificat ... (vezi toată discuția)
Vreau să cumpăr cota bunicii dintr-un apartament pe care îl deține împreună cu tata. ea are 85 de ani și e în deplinătatea facultăților mintale, e obligatoriu certificatul inml? Nan Bogdan Nan Bogdan Buna ziua, Povestea mea este mai complicata, apartamentul in care stau acum este 50% al tatalui meu si 50% al mamei sale (bunica mea). Bunica mai detine si ... (vezi toată discuția)
Bunica mea doreste sa-mi lase casa mostenire. RoxanaBurlacu RoxanaBurlacu Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la intrebarea mea. Bunica mea are 78 de ani si nu are probleme psihice. Care ar fi cea mai ieftina varianta (mostenire, ... (vezi toată discuția)