avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nulitate contract de arenda . Buna ziua Doresc să ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nulitate contract de arenda . Buna ziua Doresc să achiziționez ...

Nulitate contract de arenda .
Buna ziua
Doresc să achiziționez un teren agricol , problema este că vânzătorii au încheiat un contract de arenda pe terenul respectiv .In contractul de arendă este stipulat faptul că acesta își continuă valabilitatea și în cazul vânzării terenului agricol .Eu nu doresc sa dau in arenda acest teren , doresc sa îl muncesc personal ..
Va rog ajutati mă cu un sfat .Ce as putea sa fac sa anulez acest contract de arendă el având valabilitate încă 8 ani.
Mulțumesc anticipat!
Ultima modificare: Joi, 21 Septembrie 2023
andreea27, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alexandru Surcel , Avocat 11:00, 26 Septembrie 2023
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vedeți ca în cazul vânzării terenurilor extravilane, trebuie parcursa procedura de afișare a ofertei, în baza Legii 17/2014, iar arendasii au preferinta la cumpărare.
Dacă arendasul accepta oferta de vânzare, proprietarii sunt obligați legal sa i-l vândă.
Mai bine va orientați la alt teren.
Arendașul nu este interesat în a cumpăra .Nu a acceptat oferta de vânzare .Problema este că în contract este stipulat faptul că acest contract rămâne valabil și în cazul vânzării ..

raluk0207 a scris:

Vedeți ca în cazul vânzării terenurilor extravilane, trebuie parcursa procedura de afișare a ofertei, în baza Legii 17/2014, iar arendasii au preferinta la cumpărare.
Dacă arendasul accepta oferta de vânzare, proprietarii sunt obligați legal sa i-l vândă.
Mai bine va orientați la alt teren.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea stipuleaza obligația de a menține contractul de arendare până la expirarea termenului de valabilitate în cazul vânzării terenului respectiv, obligație care revine, desigur, cumpărătorului!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
După cumpărare, vă înțelegeți cu arendașul pentru o reziliere de comum acord înainte de termen sau îi vânați greșelile, gen neplata arendei, ca să obțineți prin instanță rezilierea culpabilă a contractului de arendă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren agricol AdrianaBal AdrianaBal Doresc sa vand 2 ha teren agricol aflat sub contract in arenda...Arendasul nu este de acord si nu semneaza notificarea si nu vrea sa cumpere terenul la pretul ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren arendat giorgio_2013 giorgio_2013 Buna ziua, doresc sa achizitionez un teren arabil care a fost arendat pe o perioada de 6 ani (martie 2007 - martie 2013). Conform contractului in lipsa unor ... (vezi toată discuția)
Imputernicire la notar ContSters359110 ContSters359110 verisoara mea spune ca are de la unchiul meu( tatal ei inca in viata) imputernicire de la notar , cum ca, poate sa vanda un teren parte a unchiului meu. ... (vezi toată discuția)