avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2009 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Calcul caldura pentru ultimul etaj
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Calcul caldura pentru ultimul etaj

CEI DE LA ULTIMUL ETAJ AL UNEI SCARI (BLOC) IN FUNCTIE DE ORIENTARE SAU NU AU REDUCERE LA INTRETINERE 10% ?

SAU IN FUNCTIE DE CE SE APLICA ACEASTA REDUCERE SI CAT LA SUTA MAI EXACT?


Ultima modificare: Vineri, 29 Ianuarie 2010
ContSters122354, utilizator
Cel mai recent răspuns: Antocetony , utilizator 09:33, 30 Noiembrie 2017
Nu, pentru ca se compenseaza... sunt mai aproape de cer. :P Nu cred ca exista asemenea facilitate, pentru ca, la incalzire, se taxeaza agentul termic furnizat, nu este masurata caldura din casa. :)
Exista cateva procente de reducere pentru cei de la ultimul etaj, parter si colturile cladirii. Din pacate nu le stiu pe dinafara, dar oricum pentru aceste apartamente se face o reducere.
Aveti repartitoare?
:offtopic:
Am rugamintea sa nu mai scrieti cu majuscule. Este dificil de citit.....
Ultima modificare: Vineri, 29 Ianuarie 2010
elga50, moderator
nu avem repartitoare. se face reducere numai la caldura?am citit undeva de aceasta reducere (nu mai stiu exact unde ) si vreau sa stiu exact va rog daca exista vreo lege, informare ceva,in documentele asociatiei de proprietari.

Da, numai la caldura.
Incercati sa va documentati din metodologia ANRSC care este in Documentatia specifica asociatiilor de proprietari din primul articol de pe aceasta sectiune.

E posibil sa gasiti acolo asa ceva intrucat in tabelele centralizatoare care ne vin de la firmele de calcul in cazul repartitoarelor exista aceste reduceri. Softul acestor firme se bazeaza pe aceste instructiuni ANRSC.
Ultima modificare: Vineri, 29 Ianuarie 2010
elga50, moderator
Buna ziua,
Eu stiu ca in functie de plasarea apartamentului( nord, sud, parter, ulltimul etaj e.t.c.) proiectantul a dimensionat caloriferele astfel incat caldura in fiecare apartament sa fie la fel.De aceea respectivele apartamente au suprafata radianta mult mai mare (in unele cazuri aproape dubla) fata de celelalte apartamente. Daca ar fi existat o astfel de reducere ar fi fost cuprinsa in Legea 230/2007 la capitolul repartizare cheltuieli


Alte discuții în legătură

Suprafața radianta la ultimul etaj Mikeconstanta Mikeconstanta Buna ziua tuturor, as dori sa știu daca cumva este o regula a asociatiilor de locatari sau ceva trecut in legislatie referitor la numărul in plus de ... (vezi toată discuția)
Repartizare caldura timpuriu timpuriu Se apropie iarna si din nou aceasi intrebare cum este corect ptr repartizarea calduri repartizare pe suprafata radianta sau repartizare pe suprafata ... (vezi toată discuția)
Calcul caldura - suprafata radianta mirelademian mirelademian Va rog sa ma sfatuiti...va povestesc 1. apartamentul are 48 mp, 2 camere, et 1 2. din 17 ap de 2 camere EU SUNT SINGURA care am de plata 190 lei caldura.. ... (vezi toată discuția)