avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Am de platit impozit pentru dividente la SIF?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Am de platit impozit pentru dividente la SIF?

Ca persoana fizica am de platit impozit pentru dividente la SIF MOLDOVA?
Ultima modificare: Vineri, 22 Septembrie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 19:41, 22 Septembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Impozitul pe venitul din dividende este reținut direct de către SIF și platit la stat după ca ați incasat banii cuveniți. Deci pentru asta nu mai faceți nimic.
Singura problema este ca dacă venitul net incasat este peste plafonul a 6 salarii minime brute pe economie, adică în acest an peste 18000 lei, veți avea de declarat și plăti contribuție la sănătate de 10% plecat la valoarea plafonului.
Ultima modificare: Vineri, 22 Septembrie 2023
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia unica in cazul in care a luat dividende stela chelner stela chelner Buna ziua O persoana care are PFA si este asociat la o firma are obligatia sa declare dividendele in aceeasi declaratie in cazul in care a luat dividende ... (vezi toată discuția)
Care sunt diferentele intre pf si pj la investitiile pe pietele de capital ? Andrei Bledea Andrei Bledea Buna ziua. As dori sa va intreb care este diferenta pe parte investitionala, vorbim punctual de BVB, intre a investi ca persoana fizica sau ca persoana ... (vezi toată discuția)
Dividente emin3m_ emin3m_ Bună ziua. Am firma S. R. L și lucrez în Belgia ca prestări servicii de sudura. Nu am nici un asociat și plătesc impozit trimestrial 3% din venit. Sunt ... (vezi toată discuția)