avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Daca dezbaterea mosteniri a fost facuta acu 19 ani si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Daca dezbaterea mosteniri a fost facuta acu 19 ani si nu s-a ...

Decu mama a murit si a ramas sotul si doi copii .cind s-a facut dezbaterea mosteniri tata avea jumatate din avere si din cealalta jumatate tatal avea 2/8 si copii cite 3/8 in total 8/8 . Tatal a vindut partea lui unui copil. Dezbaterea s-a facut acu 19 ani dar celalalt copil cu 3/8 nu a intrat in posesie nici acu.La finante copilul care plateste este cel care a cumparat de la tata. La finante doamna de acolo a spus ca fratele cu 3/8 ar avea 18%.

Completare topic : Daca dezbaterea mosteniri a fost facuta acu 19 ani si nu s-a facut in fapt mici pina acu . Mai e valabila ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Septembrie 2023
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 09:29, 24 Septembrie 2023
Da, este valabila mostenirea dezbatuta acum 19 ani daca aceasta s-a facut la notar. Se pot face demersuri pentru intrarea in posesie asupra bunurilor, certificatul de mostenitor este titlu executoriu.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Proprietatea nu se termină într-o... miercuri.
Presupun că vorbiți despre o dezbatere succesorală care s-a finalizat acum 19 ani cu emiterea unui certificat de moştenitor. Este valabil certificatul, indiferent cât timp a trecut de la data emiterii lui.

Fiul care are 3/16 (adică 18, 75%, dacă vreți în procente) din bunul despre care o fi fost vorba la "finanțe" este în continuare coproprietar.
Ați omis să împărțiți la 2. Cota fiecărui copil este 3/8. Dar din jumătate. Chiar dvs. ați scris că partea defunctei era jumătate, nu intregul.
Tata avea jumătate (partea lui) și a moștenit o pătrime (care poate fi scrisă și 2/8) din cealaltă jumătate (partea defunctei). Adică, în final, tata avea 5/8 din întrega avere.. Restul de 3/8 era partea copiilor (3/16 fiecare) moștenire de la mama.

5/8 care poate fi scris și 10/16 (sau 62, 5%) + 3/16 (18,75%) +3/16 (18, 75%) = 16/16 (100%).

Este necesar un partaj.
Ultima modificare: Duminică, 24 Septembrie 2023
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

ws1 ws1 Decu mama a murit si a ramas sotul si doi copii .cind s-a facut dezbaterea mosteniri tata avea jumatate din avere si din cealalta jumatate tatal avea 2/8 si ... (vezi toată discuția)
Bună ziua,dacă s-a dezbatut moștenirea de pe tatăl defunct ... irenelacra irenelacra Bună ziua,dacă s-a dezbatut moștenirea de pe tatăl defunct un apartament,între mama și cele 2 fiice,mama a cedat prin contract de vânzare cumparare cu ... (vezi toată discuția)
Cum trebuie sa procedez pentru a deschide un proces de succesiune ana_cristina_23 ana_cristina_23 Parintii mei au cumparat acum 7 ani un apartament,la scurt timp mama mea a decedat. Apartamentul este pe numele ambilor parinti, in momentul de fata as vrea sa ... (vezi toată discuția)