avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Deductibilitate cheltuieli firma revanzari imobile ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Deductibilitate cheltuieli firma revanzari imobile vechi

Buna ziua,

Context: Firma nou infiintata, asociat unic(si administrator), pe cod CAEN principal 6810 (Cumpararea si vanzarea imobilelor proprii ) care achizitioneaza apartamente vechi de la persoane fizice, le renoveaza , mobileaza, utilizeaza cu absolut totul(la cheie) si le revinde tot catre persoane fizice( toate vanzarile fara TVA ).

Cateva intrebari legat de impozitare:

1. Ce cheltuieli se pot deduce: materiale de constructii ? obiecte de decor ? electrocasnice ? utiilitatile pe durata renovarii ?
2. Cum se face legatura intre factura pentru materiale si apartamentul de renovat ? E nevoie de un deviz de lucrari si materiale necesare din partea constructorului pentru a nu exista probleme la ANAF ?
3. E nevoie/recomandat o evaluare ANEVAR inainte de vanzarea imobilului renovat ? Din nou in contextul de a nu exista probleme cu ANAF vizavi de cheltuieli/TVA etc.

Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Deductibilitate tva firma revanzari apartamente vechi gcazaciuc gcazaciuc Buna ziua, Avem urmatorul context: Firma nou infiintata, asociat unic(si administrator), pe cod CAEN principal 6810 (Cumpararea si vanzarea imobilelor ... (vezi toată discuția)
Fiscalitate firma nou infiintata gcazaciuc gcazaciuc Buna ziua, Va rog cateva sugestii/lamuriri legate de fiscalitate pentru infiintare firma cu CAEN principal \"6810 - Cumpararea si vânzarea de bunuri ... (vezi toată discuția)
Probare cheltuieli si investitii intr-un apartament la deschidere succesiunii andreea_comsa andreea_comsa Buna ziua, Va prezint urmatoarea situatie: In urma decesului mamei mele a ramas fara proprietar apartamentul ei cu 2 camere (mostenit). In afara de mine, ... (vezi toată discuția)