avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Fiscalitate firma nou infiintata
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Fiscalitate firma nou infiintata

Buna ziua,

Va rog cateva sugestii/lamuriri legate de fiscalitate pentru infiintare firma cu CAEN principal "6810 - Cumpararea si vânzarea de bunuri imobiliare proprii" a carei activitate va consta in achizitionarea de imobile in blocuri vechi, de la persoane fizice, renovarea si vanzarea acestora la cheie catre clienti, tot persoane fizice:

1. Impozit profit sau venit ?
2. Se poate administrator pe contract de mandat in loc de CIM ?
3. Platitoare de TVA sau nu ?
4. Imobilele vandute banuiesc ca vor fi scutite de TVA. Cum se procedeaza cu TVA-ul achitat pentru materiale de constructii & leasing auto ? In acest caz presupun ca nu se deduce nimic in termeni de TVA tinand cont ca firma face vanzari exclusiv pe imobile vechi catre PF, nu ?
5. Trebuie declarat activitate la sediul social si implicit acorduri de la asociatie & vecini ?

Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 13 Septembrie 2023
gcazaciuc, utilizator

Alte discuții în legătură

Deductibilitate cheltuieli firma revanzari imobile vechi gcazaciuc gcazaciuc Buna ziua, Context: Firma nou infiintata, asociat unic(si administrator), pe cod CAEN principal 6810 (Cumpararea si vanzarea imobilelor proprii ) care ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate tva firma revanzari apartamente vechi gcazaciuc gcazaciuc Buna ziua, Avem urmatorul context: Firma nou infiintata, asociat unic(si administrator), pe cod CAEN principal 6810 (Cumpararea si vanzarea imobilelor ... (vezi toată discuția)
Inregistrare persoana fizica in scopuri de tva fasttaff fasttaff Buna ziua, Am urmatoarea situatie: -sunt pf si doresc sa ma inregistrez ca platitor de tva pe tranzactii imobiliare in urma activitatii de achizitie ... (vezi toată discuția)