Buna ziua scuzati de deranj,am si eu o intrebare legat de PFA comert strict online (4791) si gestiunea tinuta global valoric cu ceasuri second hand cumparate de pe olx,okazii etc. de la persoane fizice si sa vanzarea lor mai departe in strainatate cu factura, legal imi ajunge sa apara datele firmei pe chitanta de la curier si numele,adresa si nr de telefon de la cine cumpar sa justific achizitiile? Sau este obligatoriu seria si numarul de buletin a persoanei care imi vinde ceasurile?
Daca trimit coletele doar in spatiu comunitar SEE, atunci nu mai am nevoie de codul de TVA intracomunitar?(ca sa scap de taxare venit cu 19% dupa vanzari)?
Daca pana aici este totul legal si se poate realiza aceste vanzari cand facturez clientului de exemplu in Italia o sa trebuiasca sa fac o factura in lei si una in euro(valuta cumparatorului)?
Multumesc, O zi buna sa aveti.
este suficient nume prenume si adresa persoanei fizice de la care cumparati . CNP sau seria si nr de la CI sunt date cu caracter personal si se incalca GDPR .( nu trebuie ).
Pt vanzarea in UE nu aveti obligatii pana la 300.000 lei referitor la TVA.
Factura se intocmeste in valuta ( usd sau euro ) dar e obligatoriu si echivalentul in lei trecut pe factura.