avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Transcriere drept proprietate autovehicul cu sechestru
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Transcriere drept proprietate autovehicul cu sechestru

Buna seara! In data de 19.09.2023 am achizitionat un autovehicul de la o persoana fizica din Bucuresti, inregistrand copiile contractelor atat la DITL Sector 3, din partea vanzatorului, cat si la DITL Sector 1, din partea mea.
Astazi, la DRPCIV, nu s-a putut face transcrierea dreptului de proprietate pe motiv ca este instituit "sechestru cauze civile" asupra autoturismului.(persoana de la care am achizitionat nu era trecuta in CIV si Certificat de inmatriculare ca fiind proprietar, pe aceste documente figurand o persoana din Piatra Neamt).
De la BPR Udriste mi s-a transmis un numar de dosar din 10.06.2021 din partea Mun. Piatra Neamt - Directia Taxe si Impozite pe numele persoanei trecuta in CIV si talon, ca fiind motivul care impiedica transcrierea dreptului de proprietate.
Am luat legatura telefonic cu Directia Taxe si Impozite Piatra Neamt de unde mi s-a transmis ca masina figureaza in evidentele lor fiscale ca apartinand persoanei inscrise in CIV si Certificatul de Inmatriculare si ca acesta a instrainat autovehiculul 100% ilegal, cel mai probabil falsificand inscrisurile din rubrica rezervata organului fiscal al vanzatorului de pe Contractul de Instrainare-Dobandire(mi s-a comunicat ca are datorii de peste 13.000RON la bugetul local Piatra Neamt din impozite si amenzi neplatite, fapt pentru care nu i s-ar fi avizat contractul).
Tinand cont de faptul ca proprietarul din CIV si talon a "vandut" autoturismul pe data de 22.08.2022, iar de atunci acesta a mai trecut pe la alti 2 proprietari care l-au luat si scos din evidenta fiscala la momentul achizitiei si vanzarii, dar fara a-si transcrie dreptul de proprietate si pe CIV si talon, exista vreo cale legala prin care as putea face acest lucru?
Daca nu, este in regula sa reiau procesul in sens invers cu cel de la care am cumparat autoturismul pentru a-l scoate din evidenta fiscala DITL Sector 1 si a-l inregistra el la DITL Sector 3 si tot asa pana ajunge autoturismul la proprietarul inscris in CIV si Certificatul de inmatriculare in vederea aplicarii celor mentionate in dosarul deschis de cei de la Taxe si Impozite Piatra Neamt?
Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 26 Septembrie 2023
gunofbrixton, utilizator

Alte discuții în legătură

Radiere auto ciprianul ciprianul buna seara! Am cumparat o masina de la un intermediar cu numere de neamt. vanzatorul avea dovada anaf ca taxa a fost platita si nerecuperata . toate bune si ... (vezi toată discuția)
Transcriere auto - o mica nelamurire !?! alexandrescovici alexandrescovici Buna ziua. Am achizitionat un autoturism , cu taxa platita , am facut un contract de vanzare cumparare , am primit fiscal . Am inscris masina la impozit , ... (vezi toată discuția)
Achizitie autoturism rizoto rizoto am o intrebare sunt in situatia in care doresc sa achizitionez un autoturism (dacia papuc) an provenienta dupa 2002 - pentru activitati ... (vezi toată discuția)