avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Achizitie autoturism
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Achizitie autoturism

am o intrebare
sunt in situatia in care doresc sa achizitionez un autoturism (dacia papuc) an provenienta dupa 2002 - pentru activitati agricole(transport)
vanzatorii autoturismelor(autoutilitarelor) de acest tip imi ofera la perfectarea unei tranzactii: certificat fiscal de radiere de la fisc + certificat de inmatriculare pe numele unui proprietar + carte de identitate vehicul. Taxa de inmatriculare pentru un astfel de auto este de la 1000 de euro +
Pot circula pe drumurile publice cu un astfel de vehicul, in baza unui certif de inmatriculare + certificat fiscal de radiere de la fisc pe numele proprietarului din acte?
care sunt riscurile unei astfel de achizitii?

imi cer scuze daca nu am fost prea clar in exprimare
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:25, 20 Martie 2014
Riscurile sunt:
- daca pe talon este trecut cineva la "instrainat catre" ... amenda si confiscrea talonului
- daca pe talon nu este trecut cineva la "instrainat catre" ... atunci puteti circula pana adevarul va iesi intr-un fel sau altul la iveala ...moment in care : amenda si confiscrea talonului
Concret care este situatia deoarece initial precizati doresc sa achizitionez un autoturism (dacia papuc,ulterior reveniti cu precizarea vanzatorii autoturismelor(autoutilitarelor)
In caz de control in trafic nu se solicita certificatul fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu am inmatriculat autoturismul pe numele meu, pot circula cu acesta fara a avea probleme cu politia? rykos_rykos rykos_rykos Eu sunt din Braila. In august 2011 am cumparat din Cluj un autoturism. Am incheiat contract de vanzare cumparare cu proprietarul masinii ( trecut si pe carte ... (vezi toată discuția)
Obligativitate obtienere certificat fiscal?!?! julaikos julaikos Buna ziua,ma confrunt cu o mare problema si sper sa fiu indrumat cat mai bine pentru a o putea rezolva : -am achizitionat o masina,inmatriculata in romania,am ... (vezi toată discuția)
Fiscal auto Sxzilles Sxzilles Vreau sa cumpar o masina si as dorii sa stiu ce lege s-a dat in 2018. Precizez ca proprietarul nu are fiscal la masina,pot circula in continuare pe aceleasi ... (vezi toată discuția)