avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara, cautand unele raspunsuri care poate m-ar ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara, cautand unele raspunsuri care poate m-ar ajuta sa ...

Buna seara, cautand unele raspunsuri care poate m-ar ajuta sa inteleg mai bine situatia in care ma aflu acum, am dat de acest forum. Eu “Ghiorghita”, mostenitor de gradul I dupa tatal meu (neavand alti frati/surori si necasatorit cu mama) am ramas singurul mostenitor legal pe casa si pamanturile de la tara. Tata avand un frate care a fost necasatorit si neavand copii dar traind in concubinaj cu o doamna care la randul ei are 4 copii, i-a lasat unuia dintre copii ei un testament notarial pentru partea lui din “avere” , ideea este ca pamanturile si casa nu au fost niciodata intabulate pe unul din ei(tata respectiv unchiul meu) ci doar pe bunicii lor(nici macar parintii[bunicii mei]) dar unchiul meu a reusit sa instraineze mai multe hectare de pamant printr-un drept de proprietar obtinut cumva doar pe numele lui(platind inpozitul pe pamant [el ramanand la tara]). Mie personal mie mi se pare nedrept faptul ca la momentul de fata averea sa fie impartita 50/50 dupa ce tata respectiv eu nu am beneficiat vreodata de nimic din pamanturile vandute si nici nu am avut pretentii in toti anii astia de un ban sau altceva cand ei au dat pamantul la Apia. Tind sa specific faptul ca tatal meu a murit acum 2 ani iar unchiul meu a murit anul trecut. Unchiul meu s-a imbolnavit foarte rau dupa moartea tatalui meu si a fost dat disparut chiar si din spital, ulterior dus la psihiatrie de politie ( tind sa cred ca el nu era competent de finalizarea unui testament anul trecut in timp ce acesta era in starea in care era). Notarul care a incheiat respectivul testament ne-a comunicat evident faptul ca eu pot ataca in instanta instrainarea acelor pamanturi de catre hnchiul meu ele nefiind intabulate pe el, daca eu cu respectivul nu ajungem la un numitor comun in privinta mostenirii. Daca ma puteti indruma cu cateva sfaturi si ce credeti ca ar fi drept si moral sa fac? Si care ar fi primii pasi in legatura cu rezolvarea situatiei. Multumesc frumos!

Alte discuții în legătură

Buna ziua. tatal meu are testament de la sora mamei sale ce scrie ... nightwolf1 nightwolf1 Buna ziua. tatal meu are testament de la sora mamei sale ce scrie ca el mosteneste tot ce are si tot ce va avea sora facut acum vreo 35 de ani , nu mult dupa, ... (vezi toată discuția)
Mostenire laura_copaci laura_copaci Am si eu o problema in legatura cu mostenirea mai exact bunicul meu a murit in 1983 ,dupa moartea lui averea sa impartit intre bunica mea ,tatal meu si fratele ... (vezi toată discuția)
Ce fel de ruda sunt cu fratele vitreg al tatălui meu? am drept de moștenire? iordana1900 iordana1900 Buna ziua. Ce fel de ruda sunt cu fratele vitreg al tatalui meu? Bunicul meu patern era si tatal acestui unchi. Am detinut doua proprietati (casa si curte ... (vezi toată discuția)