De ce scoala profesionala de ucenici nu se pune ca vechime in munca desi curtea constitutionala a dat legal in2015 ca vechime in munca. Am dat in judecata si am pierdut. Se mai poate face ceva? in cartea mea de munca e trecut si scoala profesionala cu diploma. Am facut o zi carte o zi munca ca ucenic. Ce trebuie sa fac mai departe?
Decizia ICCJ nr. 18/2015 a statuat că, perioada în care o persoană a fost ucenic cu plată şi a urmat cursurile unei şcoli profesionale: - anterior datei de 1 ianuarie 1949 va fi considerată stagiu de cotizare dacă ucenicii au primit salariu ori au cotizat la fostele case de asigurări sociale; - între 1 ianuarie 1949 şi 1 ianuarie 1954 va fi considerată vechime în muncă, indiferent dacă în privinţa ucenicilor a existat obligaţia virării contribuţiilor la fostele case de asigurări sociale, dar va reprezenta stagiu de cotizare numai în măsura în care s-a cotizat la fostele case de asigurări sociale; - după 1 ianuarie 1954 şi până la 1 aprilie 2001 va fi considerată stagiu de cotizare şi vechime în muncă perioada practicii în producţie.