avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 239 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... De ce scoala profesionala de ucenici nu se pune ca ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

De ce scoala profesionala de ucenici nu se pune ca vechime in ...

De ce scoala profesionala de ucenici nu se pune ca vechime in munca desi curtea constitutionala a dat legal in2015 ca vechime in munca. Am dat in judecata si am pierdut. Se mai poate face ceva? in cartea mea de munca e trecut si scoala profesionala cu diploma. Am facut o zi carte o zi munca ca ucenic. Ce trebuie sa fac mai departe?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:22, 27 Septembrie 2023
Decizia ICCJ nr. 18/2015 a statuat că, perioada în care o persoană a fost ucenic cu plată şi a urmat cursurile unei şcoli profesionale:
- anterior datei de 1 ianuarie 1949 va fi considerată stagiu de cotizare dacă ucenicii au primit salariu ori au cotizat la fostele case de asigurări sociale;
- între 1 ianuarie 1949 şi 1 ianuarie 1954 va fi considerată vechime în muncă, indiferent dacă în privinţa ucenicilor a existat obligaţia virării contribuţiilor la fostele case de asigurări sociale, dar va reprezenta stagiu de cotizare numai în măsura în care s-a cotizat la fostele case de asigurări sociale;
- după 1 ianuarie 1954 şi până la 1 aprilie 2001 va fi considerată stagiu de cotizare şi vechime în muncă perioada practicii în producţie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sotia mea a terminat școala profesionala de 1 an și jumătate ... ReluBadoiut ReluBadoiut Sotia mea a terminat școala profesionala de 1 an și jumătate în 1983,la ,,Industrial 14\"care aparținea de ,,Steaua Rosie\" București. Întrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Se considera vechime in munca perioada scolii profesionale ca ... Alina Avila Alina Avila Se considera vechime in munca perioada scolii profesionale ca ucenic cu salariu? (vezi toată discuția)
Buna ziua,as dori sa întreb ca sa beneficiez de profesionala ... Marius Buciu Marius Buciu Buna ziua,as dorii sa întreb ca sa beneficiez de Profesionala la pensie ce acte sunt necesare,înafara de Diploma?Multumesc. (vezi toată discuția)